van der Horst

Barcelona: Q1 Trackracing scoort nieuwe zege in de Europese GT Cup Open

Lars Zaenen & Xander Przybylak
Lars Zaenen & Xander Przybylak
Het F1-circuit van Barcelona vormde afgelopen weekend het theater voor de voorlaatste manche van de GT Cup Open, een Europese competitie voor Cup-wagens die aan een stevige opmars bezig is, zowel qua kwantiteit als kwaliteit. Van de 25 aanwezige wagens, kwamen er naar goede gewoonte vier uit de renstal Q1 Trackracing, met twee Porsche 992 GT3 Cup in de klasse Pro/Am en twee identieke Duitse GT’s in de klasse Am. Na afloop van het weekend telde Q1 Trackracing één nieuwe algemene zege en drie bijkomende podiumplaatsen en het team trekt als leider in het teamkampioenschap naar de slotmanche op het Italiaanse circuit van Monza, op 19 en 20 oktober.
Q1 Trackracing is een vaste waarde in de Europese GT Cup Open, maar dat wil niet zeggen dat altijd alles voor de hand liggend is. “Zeg dat wel”, beaamt Nicolas Vandierendonck, de teammanager en rijder van het team. “De eerste kwalificatiesessie was zeer complex, we kregen moeilijk vat op het circuit en vooral op de grip van de banden, iets wat uiteraard van levensbelang is. De banden zijn geen specifieke Porsche-banden, maar universele s9m en dat maakte dat wij niet super uit de verf kwamen.”
 
Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup
Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup
De startplaatsen zijn uiteraard van belang in wedstrijden van goed 50 minuten met verplichte pitstop en dat vertaalde zich in een zevende plaats voor het duo Stienes Longin en Nicolas Saelens in de eerste race en jammer genoeg een opgave voor hun teamgenoten Xander Przybylak en Lars Zaenen. In de AM-klasse konden Nicolas Vandierendonck en Bogdan Duma de meubelen redden met een mooie tweede stek, terwijl Laurent Vandervelde en Nathan Brauns ook door dame fortuna in de steek werden gelaten.
 
Revanche op zondag!
 
Echter Q1 Trackracing zou Q1 Trackracing niet zijn als het team niet naar antwoorden op zoek ging. Die antwoorden vertaalden zich op zondag in een schitterende eerste algemene zege voor Xander Przybylak en Lars Zaenen!
We zijn super gelukkig voor hen”, aldus Edgard Terium, de eigenaar van het team. “Onze jonge mannen stonden dit jaar al viermaal op het podium, met nu een eerste zege er bovenop. Hiermee zijn ze nu vierde in de algemene stand van het kampioenschap en het eindpodium is nog steeds een optie. Bovendien werden Stienes en Nicolas knap derde, waardoor zij nog steeds een kans op de titel maken en als tweede in de puntenstand richting Monza trekken. Deze tweede race van het weekend maakt uiteraard de moeilijke zaterdags afspraak grotendeels goed en dat dankzij het hele team!”
 
Laurent Vandervelde en Nathan Brauns op het podium
Laurent Vandervelde en Nathan Brauns op het podium
In de klasse ‘AM’, namen ook Laurent Vandervelde en Nathan Brauns revanche op de pech van zaterdag met een zesde podiumplaats van het seizoen, waardoor het duo nu stevig derde in de puntenstand is, op amper twee lengtes van Nicolas Vandierendonck en Bogdan Duma die een minder voor de hand liggende wedstrijd kenden. De titels in de klasse ‘AM’ zal moeilijk worden, maar de zilveren en bronzen medaille zijn absoluut nog mogelijk.
In de puntenstand bij de teams leidt Q1 Trackracing nog steeds en in Milaan behoort een nieuwe titel zeker tot de mogelijkheden.

Persbericht Q1 Trackracing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op woensdag 2 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons