van der Horst

Lorens Lecertua zet zijn versnelde leerschool in GT3 verder.

Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
Het was een immense uitdaging, maar Lorens Lecertua ging ze met verve aan. De amper 17-jarige kampioen van de Alpine Elf Europa Cup 2023 wist te bewijzen dat hij zijn plaats in de Fanatec GT World Challenge Europe, het meest hoogstaande GT3-kampioenschap van Europa, zeker verdient. Na de finale van de Sprint Cup op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona, van 11 tot 13 oktober, zal de jongeman uit Namen ook aan de start staan van de 6 Hours of Jeddah in Saoedi-Arabië. Ook daar bestuurt hij een Aston Martin Vantage GT3 van Comtoyou Racing.
  • Hamofa Performance
Als regerend kampioen van de Alpine Elf Europa Cup trok Lorens Lecertua in de loop van dit seizoen richting Comtoyou Racing, om er deel te nemen aan de uiterst competitieve Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe. In dit kampioenschap, een ware referentie in de GT3-racerij, nemen Lorens Lecertua en zijn Nederlandse teammaat Dante Rappange het op tegen professionele rijders, die meestal ook de officiële kleuren van enkele constructeurs verdedigen. Voor één van de jongste rijders op de startgrid is de uitdaging dan ook niet min!
 
Lorens Lecertua & Matisse Lismont
Lorens Lecertua & Matisse Lismont
“Sinds mijn debuut in de GT3 in mei werkte ik drie manches van de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe af”, stelt Lorens. “Het begon in Misano, en daarna trok ik naar Hockenheim en Magny-Cours. Daarnaast startte ik ook in een wedstrijd van de International GT Open in Spa-Francorchamps. Samen met mijn teammaat Matisse Lismont finishten we daar op het podium. Dat sterkte mijn vertrouwen! Maar het moge duidelijk zijn dat het niveau van de Fanatec GT World Challenge Europe een pak hoger ligt.”
 
Goed beseffend dat de stap enorm was, gaf het team van Comtoyou zijn jonge rekruut één enkel doel mee: leren en ervaring opdoen, zonder zichzelf druk op te leggen. “Ik denk dat ik daar wel in geslaagd ben, want zowel het team als mijn coachReshad de Gerus zijn tevreden over de progressie die ik geboekt heb”, lacht Lorens. “Ik moet evenwel toegeven dat ik toch een beetje gefrustreerd ben, want ik ben niet tevreden over mijn resultaten. In Misano was ik heel snel, ondanks het feit dat ik nooit eerder met de Aston Martin Vantage GT3 had gereden. Jammer genoeg overschreed ik daar te dikwijls de ‘track limits’. In Hockenheim bleken de hoge temperaturen onze auto niet te liggen. En in Magny-Cours verliep mijn kwalificatiesessie op zaterdag niet goed, wat ons een goede startpositie kostte. Op zondag werd mijn teammaat er tijdens de kwalificaties naast getikt, waardoor we forfait moesten geven voor de race. Kortom, het geluk stond nog niet dikwijls aan onze zijde.”
 
Lorens Lecertua/Dante Rappange - Comtoyou Racing Aston Martin Vantage GT3
Lorens Lecertua/Dante Rappange - Comtoyou Racing Aston Martin Vantage GT3
Lorens hoopt evenwel dat hij kan schitteren op het Circuit de Barcelona-Catalunya, van 11 tot 13 oktober het decor voor de finale van de Sprint Cup. Vorig jaar wist de rijder uit Sart-Bernard (Assesse) er de twee races van de Alpine Elf Europa Cup te winnen. “Ik wil er nog meer progressie boeken en voor een podiumplaats in de Silver Cup gaan, de categorie voor jonge profrijders”, legt Lorens uit. “Ik voel dat ik al veel geleerd heb. Op het vlak van het racen zelf, maar ook in mijn samenwerking met het team, in de communicatie in het Engels met de ingenieurs, in mijn algemene aanpak… Nu is het moeilijkste om alle puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen en een perfect weekend neer te zetten!”
 
Na de laatste manche van de Sprint Cup staat Lorens Lecertua op 29 en 30 november ook aan de start van de 6 Hours of Jeddah. De jonge Belg hoopt dat hij op het Saoedische F1-circuit zijn 18de verjaardag met een mooie prestatie kan vieren… en tegelijk ook al aan het seizoen 2025 kan beginnen te denken. De toekomst staat voor de deur!

Persbericht Lorens Lecertua Presse
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GT World Challenge Europe op donderdag 3 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Jeddah.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons