van der Horst

Vroemdag belooft weer een groot feest te worden

Vroemdag 2023
Vroemdag 2023
Het is een jaarlijkse traditie geworden Vroemdag, op Circuit Zolder. Op die dag kunnen leerlingen uit het Buitengewoon Onderwijs type 1,2 en 4; OV1 en 2 kennis maken met de omloop in een echte racewagen maar ook deelnemen aan allerlei buitensporten en spelletjes. Voor zowel de leerlingen als de deelnemende piloten is dit telkens een onvergetelijke dag, het enthousiasme van de kinderen werkt aanstekelijk en tovert een grote glimlach op het gezicht van alle animatoren en piloten. Dit jaar vindt Vroemdag plaats op dinsdag 15 oktober.
Bert Longin
Bert Longin
Al jaren zetten Yves Nulens en zijn team zich belangeloos in om dit evenement op de kaart te zetten en met succes. Vroemdag is een jaarlijks evenement geworden dat niet meer weg te denken is op de kalender van Circuit Zolder. Honderden kinderen met een beperking beleven er de dag van hun leven. Niet alleen kunnen ze racewagens van dichtbij bewonderen, maar ook meerijden op het circuit met gekende piloten in een droom- of racewagen. Zo speelden vorig jaar Tom Boonen, Sam Dejonghe, Bert Longin, Matisse Lismont en Arthur Peters voor taxichauffeur.

Vroemdag 2023
Vroemdag 2023
Het succes van de dag is zodanig dat er ieder jaar aanvragen moeten geweigerd worden omdat het event volzet is, zelfs uit het buitenland is er interesse. Ook de teams zetten zich graag in voor deze dag en we vinden dan ook namen terug uit de Belcar Skylimit Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship.


Randanimatie Vroemdag 2023
Randanimatie Vroemdag 2023
Maar de dag bestaat niet alleen uit circuitdopen. In de pitboxen zorgt men voor statische invulling en in de paddock vinden talrijke activiteiten plaats, springkasteel, trampoline, go-carts, baseball, klim- en klauterwerk op de klimmuur, een survivalcircuit, unihoc, rolstoelhockey, boogschieten, mountainbike, speleobox, clowns, schminkstand, de speelmobiel, tuimelwagen, aërobic + stepaërobic, paardenkoetsen, quads en een 4X4-parcours, kabelbaan, streetsoccer, katapultschieten, quads, BMX, kickboards, steps, speedball, supertramp, fietsparcours, Meester op de fiets, volksspelen, ligfietsen, tafelvoetbal, creatieve sportstand, slingbal, spidertower, sport en spelpallet Vlabus.

De Vroemdag is een organisatie van Groep NB-Projects, Circuit Zolder, G-sport Dommelhof, Sport Vlaanderen, UCLL Departement Lerarenopleiding Afdeling LO en Bewegingsrecreatie, de Fifty One Club Hasseletum, Rotary Midden-Limburg en MOEV Limburg. Vanwege veiligheidsredenen mogen enkel kinderen ouder dan 10 jaar deelnemen.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op vrijdag 4 oktober 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons