van der Horst

F1 Academy: Barcelona: Abby Pulling en Chloe Chambers verdelen de overwinningen

Abby Pulling - Rodin Motorsport)
Abby Pulling - Rodin Motorsport)
Afgelopen weekend werd er nog een manche van de F1 Academy afgewerkt in Barcelona en het waren Abby Pulling (Rodin Motorsport) en Chloe Chambers (Campos Racing) die de overwinningen verdeelden. De Britse wist al vrij snel de eerste manche te domineren, ondanks een safety car periode. Nerea Martí (Campos Racing) en Chambers vervolledigden het podium. Diezelfde Chambers wist dan weer de tweede race te domineren en eindigde voor Pulling en Hamda Al Qubaisi (MP Motorsport).
Grote pechvogel van het weekend was toch wel Doriane Pin (Prema Racing). De Française keerde voor het eerst terug naar de piste sinds haar blessure tijdens de FRECA-manche in Spa en liet zich ringeloren tijdens de eerste race waardoor niet verder kwam dan plaats zeven. Zondag eindigde de Mercedes-protegé als vijfde.

Ook de dames met Belgische roots wisten niet denderend te scoren. Maya Weug (Prema Racing) was de aanstichter van een crash met Amna Al Qubaisi, waardoor zij bij race 2 een gridpenalty kreeg van vijf plaatsen. Daardoor geraakte ze zondag niet verder dan plaats dertien. Aurelia Nobels eindigde het weekend met een dertiende en een veertiende plek.

Foto: F1 Academy



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons