F4 France: Gilles Magnus heeft op Le Castellet veel geleerd

Het debuut van Gilles Magnus in de eenzitterij was zonder meer bewogen. De jonge man uit Antwerpen behaalde tweede zesde en een zevende plaats tijdens de eerste meeting van de Auto Sport Academy verreden afgelopen weekend op Le Castellet waar werd geracet in het kader van de openingsmanche van het WTCC.
“Na één enkele vrije oefensessie op een natte piste, waar ik regelmatig in de top 3 postvatte, werd de kwalificatie op een droge piste verreden”, aldus de 16-jarige Antwerpenaar. “Ik kende wat problemen met de remdruk en ik reed naar een zevende tijd (op 16), wat op zich nog niet slecht was.

Hij kon die positie echter niet lang vasthouden tijdens de eerste race van het weekend:

Er was het geduw en getrek in de eerste bocht. Ik kwam in aanraking met een concurrent, wat maakte dat mijn voorvleugel beschadigd was. Bovendien diende ik een andere wagen te ontwijken en als gevolg daarvan kreeg ik een Drive Through. Ik kreeg de boodschap echter niet te zien op de plek waar ik het verwachtte en uiteraard volgde er na drie ronden een zwarte vlag. Ik reed op dat ogenblik als 13de.”

De tweede manche verliep veel beter voor de Belg, die een mooie remonte maakte van de 16de naar de 6de plaats.

“Op zondag, in de derde wedstrijd, startte ik als 7de, om weer 6de te eindigen. Ik mocht vervolgens als 5de starten voor de allerlaatste wedstrijd van het weekend, maar op het ogenblik dat ik in strijd was voor de 4de stek, maakte ik een kleine fout en ik viel naar de 7de plek terug, ook meteen mijn plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Ik had op iets beter gehoopt, maar ik zat ook niet echt ver van mijn vooropgesteld doel af. Ik heb in vier wedstrijden wel weer heel veel geleerd. Ik denk, dat mits wat extra kilometers, de top 5 mijn doel moet zijn en dan kan ik ook het podium viseren. Achter de ongenaakbare Chinees Yifei Ye, die al meer dan 40 wedstrijden heeft gereden, was het erg spannend. Hij won echter alle races en het zal moeilijk zijn om hem te verslaan.”

Volgende afspraak voor de « académiciens », in de straten van Pau voor de traditionele GP in de stad. Een echte uitdaging voor de rookies zoals Gilles Magnus.

Klassement Auto Sport Academy: 1. Yifei Ye (Chi) 106 punten; 2. Hugo Chevalier (Fra) 72, 3. Tristan Charpentier (Fra) 42, 4. Michael Benyahia (USA) 30, 5. Javier Cobian (Esp) 24, 6. Pierre-Alexandre Jean (Fra) 24, 7. Gilles Magnus (BEL) 22