van der Horst

Formule 3: Victor Martins als leider naar slotweekend in Monza

F3 - Zandvoort
F3 - Zandvoort
Victor Martins trekt komend weekend als leider in de Formule 3 tussenstand naar Monza. De Fransman nam dit weekend op Circuit Zandvoor de leiding over van de Isack Hadjar die nu vijf punten in het krijt staat. De zeges gingen naar Caio Collet en Zane Maloney, na twee geanimeerde races.
Juan Manuel Correa
Juan Manuel Correa
Juan Manuel Correa vertrok de sprintrace op zaterdag vanaf de pole en behield de leiding ook na de start. Grégoire Saucy, die vanaf P2 startte, verloor meteen plaatsen aan Zack O'Sullivan en Caio Collet, waarbij Collet al snel ook O'Sullivan te stekken had voor de tweede plaats. In de vierde ronde probeerde Collet een eerste keer buitenom in de Tarzanbocht voorbij Correa te gaan maar de Amerikaan behield het voordeel. Een ronde later probeerde Collet het nogmaals en deze keer kende zijn inhaalactie wel succes. Collet was de nieuwe leider en reed zorgeloos naar de zege. Juan Manuel Correa pakte de tweede plaats, tevens zijn eerste F3 podium en dat bijna dag op dag drie jaar na het fatale ongeluk van Antoine Hubert op Spa-Francorchamps waarbij ook Correa zwaar gewond raakte. De derde podiumplaats ging naar Zak O'Sullivan voor Johhny Edgar en Grégoire Saucy.

Caio Collet
Caio Collet
Zane Maloney en Victor Martins deelde vanochtend de eerste startrij voor de hoofdrace. Voor Martins een uitgelezen kans om wat punten terug te nemen op Isack Hadjar die op zaterdag weer wat uitliep in de tussenstand. Martins kende een ietwat betere start dan Maloney en dwong hem breed bij het uitkomen van de eerste bocht. Maloney verloor daarbij bijna nog een plaats aan Jack Crawford maar hield toch stand en sloot achter Martins weer aan. In de vijfde ronde crashten Benavides en Alatalo uit de race en was een safetycar tussenkomt nodig om de gestrandde wagens te takelen. Bij de herstart behield Martins makkelijk de leiding maar kwam Maloney onder druk van de achtervolgers. Crawford probeerde het meteen maar vergaloppeerde zich en viel terug naar P9, net achter Sebastian Montaya die dit weekend zijn debuut maakte in de F3. Net voor halfweg de wedstrijd kwam het tot een eerste aanval van Maloney op Martins. Die was meteen succesvol en zo kregen we een nieuwe leider. Een late safetycar tussenkomst veranderde niets meer en zo won Zane Maloney net als vorige week in Spa, de hoofdrace in Zandvoort. Martins werd tweede, Franco Colapinto derde.

In de tussenstand heeft Martins de leiding overgenomen van Isack Hadjar, die vandaag vijfde werd. Martins telt nu vijf punten bonus op Hadjar en zeventien punten op Roman Stanek die nu derde staat. Oliver Bearman, vorig weekend nog indrukwekkend in Spa en Arthur Leclerc lijken uitgeteld voor de titel al volgen zij nog wel binnen het maximaal nog te verdienen punten, dat zijn er 37.

De Temple of Speed in Monza vormt volgend weekend het sluitstuk van het F3 seizoen. Dan kennen we de opvolger van Dennis Hauger. 

Foto's: RIP/George Decoster



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 4 september 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons