van der Horst

Francorchamps Rally Show uitgesteld na wijziging geluidsnormen

Francorchamps Rally Show
Francorchamps Rally Show
Wat een knap evenement moest worden met vier lussen van telkens drie KP's op de omloop van Spa en met een geselecteerde mix van moderne en historische wagens is in het water gevallen. Zéér spijtig, want het systeem was danig uitgedokterd dat het publiek voor een zeer sportieve prijs de wagens verschillende malen kon bewonderen zonder zich daarbij telkens met de wagen te verplaatsen. De vier KP's waren uitgetekend rond Eau Rouge (5,9km), Combes-Bruxelles (7,18km) en start-finish (8,4km). Nadien waren er nog een Master Finale en Super Finale voorzien. Dit project belandt nu in de koelkast.
Francorchamps Rally Show
Francorchamps Rally Show
Omdat de geluidsnormen voor het evenement verplicht werden gewijzigd ziet het team van DG Sport zich verplicht de eerste editie van de Francorchamps Rally Show, die op zaterdag 30 november en zondag 1 december had moeten doorgaan, uit te stellen.

De nieuwe normen maken het voor Christian Jupsin, Marc Duez, Robert Vandevorst en het hele team van DG Sport immers onmogelijk het evenement te organiseren volgens het format dat ze voor ogen hadden. Binnenkort zal er meer uitleg over deze beslissing worden gegeven.

Foto: Francorchamps Rally Show



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Varia op zondag 20 oktober 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons