van der Horst

Hamilton scheept Vettel af in Mexico

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Mexico gewonnen. De Brit kon met een betere strategie dan zijn concurrenten de race winnen, maar mag zich nog geen wereldkampioen 2019 noemen, daarvoor eindigde teamgenoot Valtteri Bottas met zijn derde plek nog te dichtbij. Sebastian Vettel eindigde op de tweede positie, Charles Leclerc werd vierde.
Beide Ferrari-rijders kwamen goed weg bij de start, alsook Hamilton die vanop de derde plaats gestart was. Hij moest op het lange stuk richting de eerste bocht even inhouden om Vettel niet te raken en daardoor kon Max Verstappen naast de Brit komen. Beide rijders gingen zij aan zij de eerste bocht in en raakten elkaar. Na de eerste ronde zagen we zo Leclerc en Vettel nog steeds op één en twee, maar Alexander Albon was opgeschoven naar de derde plek, Carlos Sainz was vierde, gevolgd door Hamilton en Lando Norris. Bottas kende een minder goede start en was pas zevende, net voor Verstappen.

In de vierde ronde kon Verstappen met een onverwacht manoeuvre in de dertiende bocht Bottas inhalen, maar de Fin raakte nog net de achterkant van Verstappens wagen. Op het daaropvolgende rechte stuk kon de Fin hem opnieuw inhalen dankzij DRS en Verstappen merkte toen ook een lekke band op. Hij hinkte terug naar de pits en hervatte de race vanop de laatste positie.

Het vervolg van de race werd volledig bepaald door de verschillende strategieën. Albon kwam als eerste van de koplopers binnen in ronde veertien en koos opnieuw voor medium banden, terwijl wedstrijdleider Leclerc dat één ronde later ook deed. Pas in de 23ste ronde maakte Hamilton zijn pitstop, maar Mercedes koos voor de harde band waardoor de Brit geen tweede stop meer moest maken. Het duurde echter nog dertien ronden alvorens ook Bottas zijn voorbeeld volgde. Vettel deed hetzelfde nog eens een ronde later.

Zo kregen we Leclerc op P1, gevolgd door Hamilton, Albon, Vettel en Bottas. Zes en zeven ronden later zochten eerst Leclerc en dan Albon de pits op voor hun tweede bandenwissel. Hamilton reed zo aan de leiding op de oudste banden, terwijl Vettel en Bottas ronde per ronde samen naderden. Leclerc zette de snelste rondetijd neer en enkele ronden voor het einde kregen we de top vier in één beeld te zien. Geen enkele rijder raakte echter dicht genoeg om een inhaalmanoeuvre te ondernemen, waardoor Hamilton de race won zonder echt te moeten verdedigen.

Charles Leclerc eindigde zo net buiten het podium, maar nog ruimschoots voor Alexander Albon. Max Verstappen reed een goede inhaalrace en werd nog zesde. Hij werd beloond met de 'driver of the day'-bekroning.

Uitslag Race F1 Mexico F1 Grote Prijs van Mexico 2019

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes1u36:48.904
2.Sebastian VettelFerrari+1.766s
3.Valtteri BottasMercedes+3.553s
4.Charles LeclercFerrari+6.368s
5.Alexander AlbonRed Bull Racing Honda+21.399s
6.Max VerstappenRed Bull Racing Honda+68.807s
7.Sergio PérezRacing Point BWT Mercedes+73.819s
8.Daniel RicciardoRenault+74.924s
9.Daniil KvyatScuderia Toro Rosso Honda+1 ronde
10.Pierre GaslyScuderia Toro Rosso Honda+1 ronde
11.Nico HülkenbergRenault+1 ronde
12.Lance StrollRacing Point BWT Mercedes+1 ronde
13.Carlos Sainz Jr.McLaren Renault+1 ronde
14.Antonio GiovinazziAlfa Romeo Racing Ferrari+1 ronde
15.Kevin MagnussenHaas+2 ronden
16.George RussellWilliams Mercedes+2 ronden
17.Romain GrosjeanHaas+2 ronden
18.Robert KubicaWilliams Mercedes+2 ronden
19.Kimi RäikkönenAlfa Romeo Racing FerrariDNF
20.Lando NorrisMcLaren RenaultDNF



Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op zondag 27 oktober 2019.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons