van der Horst

Haspengouw: Princen en Van Woensel in de aanval op Kobus - Verschueren en Colsoul out

Vincent Verschueren - VW Polo S2000
Vincent Verschueren - VW Polo S2000
Princen die als een van de topfavorieten aan de rally was begonnen met de Subaru Impreza WRC S12B is aan een mooie inhaalbeweging bezig. Nadat hij op KP2 25 seconden verloor en naar de 6de plaats werd verwezen in de tussenstand, moest hij op KP3 nogmaals 10 tellen incasseren. Hij won de laatste KP van de eerste lus en kwam zodoende uit het service park met op amper 3,6 seconden van de derde plaats van Chris Van Woensel in een gelijkaardige wagen van een oudere generatie.
  • De Swert Opticiens
Kris Princen - Subaru
Kris Princen - Subaru
Princen wist ook de vijfde KP achter zijn naam te zetten en nestelde zich zodoende op een voorlopige derde plaats. Op KP6 won Van Woensel zijn eerste KP, maar opnieuw kon Princen via een tweede chrono  acht seconden inlopen op de tweede plaats van de Nederlander Kobus.
Op KP 7 was dan terug Loix de snelste voor Kobus, Van woensel en Bonjean. Princen incasseerde 15, 8 seconden en werd in de tussenstand voorbij gesneld door Van Woensel die op 8 seconden van Kobus kwam. De Nederlander had op dat moment een achterstand van een halve minuut op leider Loix en bijgevolg gaat alle aandacht naar de strijd om de tweede plaats tussen Kobus, Van Woensel en Princen. Bonjean en Langenakens strijden voor de punten van de vijfde plaats, maar wel op reeds anderhalve minuut van Loix.

Ondertussen veloren we de broers Colsoul die de leiding hadden in Groep N. Deze wordt nu over genomen de Nederlander Van Ballegooijen in de Mitsubishi. Ook Verschueren moest de strijd staken en dat is niet goed voor de VW rijder die hier een pak punten kon sprokkelen inzake zijn mogelijke gooi naar de titel in het Belgisch kampioenschap.

Foto: BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 22 februari 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons