van der Horst

Heel wat keuze op het menu van de Belgian VW Club in 2014

Nicolas Deturck (Marketing Manager VW) en Marc Van Dalen (Kronos Events) bij de VW Fun Cup Evo3
Nicolas Deturck (Marketing Manager VW) en Marc Van Dalen (Kronos Events) bij de VW Fun Cup Evo3
De Belgian VW Club stelde op 16 februari in het Brusselse museum Autoworld zijn programma voor het seizoen 2014 voor. Op het menu: de terugkeer van de VW Fun Cup, de ontwikkeling van de buggy DunBee VW TDI, de offroad-versie van de VW Fun Cup zeg maar, de deelname aan de ‘Rallye Aïcha des Gazelles voor Sylvie Delcour en Marie Speeckaert’, de RACB Racing School powered by Volkswagen en, vanzelfsprekend, de traditionele steun aan de Clubleden-Piloten en de exclusieve activiteiten voor de Leden.
De Belgian VW Club kon zich moeilijk een beter kader voorstellen dan de Love Bugs Parade en meer bepaald het museum Autoworld om zijn seizoen 2014 af te trappen en de pers en Clubvrienden zijn plannen toe te lichten. Niet alleen was het Jubelpark de vertrek- en aankomstplaats van bijna 250 Kevers voor een tocht door het Brusselse, ook de tentoonstelling van een aantal VW Fun Cups kon op geen beter moment vallen.

1. De VW Fun Cup

Vanzelfsprekend hét nieuwsfeit van 2014 : de comeback van de VW Fun Cup!  Na twee jaar afwezigheid, zijn VW België en de Belgian VW Club blij te kunnen samenwerken met Kronos Events, de organisator en promotor van het kampioenschap met de beroemde racekevers.
 
Net zoals in het verleden, worden de 25 Uren VW Fun Cup - op 12 en 13 juli - een niet te missen evenement: VW en Kronos Events slaan dan ook de handen in elkaar om er opnieuw een groot feest van te maken voor de VW- en autosportfans.
 
Bij monde van Marc Van Dalen, bevestigde Kronos Events het succes van de Evo3 van de VW Fun Cup (2.0 liter benzinemotor en sequentiële versnellingsbak).  Er is een grote vraag naar kits om oudere wagens om te bouwen en op dit moment verhuizen de eerste exemplaren van de VW Fun Cup Evo3 van het atelier van WRT naar dat van hun nieuwe eigenaars.  Marc Van Dalen wist trouwens ook te melden dat nu reeds dik twintig ploegen zich hebben ingeschreven voor het hele seizoen.
 
Kortom, een veelbelovende start die van de VW Fun Cup opnieuw een succesverhaal zou moeten kunnen maken!

2. De buggy DunBee VW TDI

Stéphane Henrard bij de DunBee VW TDI
Stéphane Henrard bij de DunBee VW TDI
Dankzij de creativiteit en het dynamisme van Stéphane Henrard, kent de VW Fun Cup binnenkort ook zijn gelijke in de woestijn en op het onverhard.  De Brusselaar ontwikkelde met zijn buggy DunBee VW TDI een produkt om piloten de kans te geven om voor niet te veel geld maar wel met een goede omkadering rally-raid wedstrijden af te werken.
 
Met de look van een Kever heeft de DunBee niet alleen al heel wat sympathie losgeweekt, bovendien heeft hij ook bewezen sportieve ambities te mogen koesteren.  Zo eindigden Stéphane Henrard en Bruno Barbier in januari op het podium in de Africa Eco Race.     
 
De eerste klantenmodellen van de buggy, uitgerust met een VW TDI-motor, worden momenteel gebouwd in de ateliers van het Henrard Racing Team en de Belgian VW Club volgt de ontwikkelingen op de voet.

3. Sylvie Delcour en Marie Speeckaert in de ‘Rallye Aïcha des Gazelles’

Marie Speeckaert en Sylvie Delcour bij de VW Amarok
Marie Speeckaert en Sylvie Delcour bij de VW Amarok
Van 14 tot 29 maart vindt in de Marokkaanse woestijn de 24ste editie plaats van de ‘Rallye Aïcha des Gazelles’.  Deze competitie is misschien wel het buitenbeentje van de autosport: niet alleen is de rally enkel voorbehouden voor vrouwen, bovendien gaat het er niet om als snelste te finishen.  Doel is namelijk om zo weinig mogelijk kilometers af te leggen tussen twee controlepunten.  Het navigeren gebeurt zoals vroeger en dus zonder GPS.  Met behulp van een kompas, een kaart en een meetlat, moeten de deelneemsters de kortst mogelijke route bepalen waarbij ze natuurlijk worden geconfronteerd met een aantal moeilijkheden.
 
Ook nu zal de Belgian VW Club present tekenen in de ‘Rallye Aïcha des Gazelles’ want hij ondersteunt een van de teams die door Volkswagen Commercial Vehicles wordt uitgestuurd.  Alom bekend in het Belgische autosportmilieu, mede dankzij haar titel in de VW Fun Cup 2003 en de overwinning in de 25 Uren datzelfde jaar, zal Sylvie Delcour samen met Marie Speeckaert een te duchten ploeg vormen.  In hun VW Amarok met het n°169, hopen beide dames zich te kunnen onderscheiden binnen een groep van 160 ploegen uit 24 landen.

4. RACB Racing School powered by Volkswagen

Frédéric Maeyens bij de RRS
Frédéric Maeyens bij de RRS
Voor het vierde jaar op rij, ondersteunt de Belgian VW Club de RACB Racing School powered by Volkswagen.  Deze pilotenstage, uniek in België, wordt geleid door de onvermijdelijke Marc Duez en doet uitsluitend een beroep op uiterst ervaren instructeurs die zich niet meer hoeven te bewijzen in een racewagen.  Jonge piloten die zich willen klaarstomen voor hun autosportdebuut, gentlemen-drivers of eenvoudigweg mensen die graag sportief rijden, krijgen tijdens deze opleiding belangrijke raadgevingen.  In ieder geval zijn het dagen tijdens dewelke opleiding en plezier perfect samengaan.
 
Vorig jaar kwamen tijdens 5 opleidingsdagen op de omloop van Mettet niet minder dan 80 stagiaires aan hun techniek sleutelen, wat het totaal aantal inschrijvingen op bijna 300 piloten brengt.
 
In 2014 staan er 6 stagedagen op de agenda (op 10 april, 15 mei, 12 juni, 17 juli, 18 september en 16 oktober), goed voor 96 plaatsen.  Nieuw zijn echter de 16 bijkomende stageplaatsen waarbij met een VW Fun Cup zal kunnen worden gereden.  In de wetenschap dat er tot op heden al 66 stages aan de man werden gebracht, lijkt de RACB Racing School ook in 2014 een succesnummer te worden!

5. Steun aan de Leden-Piloten

Na een uitstekend seizoen 2013, bekroond met een nationale titel Groep M voor Guillaume Dilley en Geoffrey Brion en een 6de plaats in het eindklassement van het Belgisch kampioenschap Rally, heeft de Belgian VW Club beslist om geen vervolg te breien aan het programma met de VW Polo GTI.  Maar, alle Leden-Piloten die autosport beoefenen - ongeacht de discipline - kunnen nog steeds deelnemen aan de VW Trophy Total, een trophy die goed is voor 27.500€.

6. Een programma voor de Leden

De Belgian VW Club is er natuurlijk ook voor de echte fans van Volkswagen en autosport die hun passie op een zo exclusief mogelijke manier willen beleven.  Heel wat activiteiten worden ook dit jaar georganiseerd, waaronder bijvoorbeeld de 38ste editie van de Clubday op zaterdag 15 november 2014.  Dit evenement biedt de Leden van de Belgian VW Club de mogelijkheid om met hun VW - seriemodel of racewagen - gratis te komen rijden op Circuit Zolder.
 
Ook staan er dit jaar bezoeken gepland aan een VW-fabriek en Autostadt in Wolfsburg, maar ook een uitstap naar de Elzas in het kader van de Franse manche van het Wereldkampioenschap Rally.
 
Maar als Lid van de Belgian VW Club krijgt u ook een News (een exclusief mini-magazine) en uitnodigingen (of kortingen) om wedstrijden bij te wonen.  Dit alles voor een democratische lidmaatschapsbijdrage van 25 euro, wat het jaarlijkse lidgeld meer dan de moeite maakt! Geïnteresseerden kunnen voor alle inlichtingen terecht op www.belgianvwclub.be.

Belgian VW Club press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 18 februari 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons