van der Horst

Hongarije: Eerste carrièrepole voor Laurens Van Hoepen

Laurens Van Hoepen
Laurens Van Hoepen
Laurens Van Hoepen heeft zijn eerste poleposition in de Formule 3 beet. De Nederlander profiteerde optimaal van een crash van Luke Browning, die in het absolute slot van de sessie de rode vlaag naar buiten bracht. Nikola Tsolov maakt het ART GP feestje compleet, hij start zondag naast zijn teammaat op de eerste rij.
  • Hamofa Performance
Op een bloedhete Hungaroring, kwalificeerde het F3 veld vandaag voor de beide races die morgen en zondag gepland staan. Toen alle piloten zich opmaakten voor hun laatste snelle run, klokte Laurens Van Hoepen als één van de eerste een snelle tijd. Op dat moment ging de Brit Luke Browning van de baan in bocht elf. De titelkandidaat kreeg een moment van overstuur en gleed kansloos in de vangrails. De wedstrijdleiding bracht de rode vlag naar buiten en de sessie zou niet meer hervat worden.

Van Hoepen pakt zo zijn eerste pole uit zijn F3 carrière voor Tsolov en Léonardo Fornaroli. De Italiaan doet de beste zaak van de titelkandidaten want Browning start, ondanks zijn crash, als zevende, Gabriele Mini als vijftiende en Arvid Lindblad slechts als 22e. Het beloofd zondag dus een spannende hoofdrace te worden, al werken de deelnemers morgen nog de sprintrace af met Intraphuvasak op poleposition.

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op vrijdag 19 juli 2024.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons