van der Horst

24H Zolder: Dirkx Motorsport heeft team compleet

Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
Dirkx Motorsport heeft zijn rijdersbezetting voor de 24 Hours of Zolder 2024 compleet. Eigenaar Daan Dirkx, de snelle youngster Jarne Geussens en Patrick Dubois werden eerder dit jaar reeds aangekondigd , maar nu heeft de Limburgse formatie ook zijn vierde rijder gevonden. René de Coninck, eerder dit seizoen nog actief in de TC-klasse, stapt voor de belangrijkste Belcar-race van het jaar in op de Mercedes-AMG GT4 van Dirkx Motorsport.
Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
Vorig jaar won de wagen nog de GTB-klasse bij de seizoensfinale op Circuit Zolder, toen met Patrick Dubois en Cédric Wauters aan het stuur. Geussens van zijn kant pakte eerder deze maand nog een algemene podiumplaats op de YDM Racing Porsche 911 GT3 Cup. Geussens, Dubois en - uiteraard - Dirkx maakten vorig jaar bij de 24H Zolder reeds deel uit van de rijdersbezetting. Het werd toen geen eenvoudige wedstrijd voor het team, met onder andere een stukke krachtbron tijdens de trainingen. Ook tijdens de race bezorgde de motor het team kopzorgen, met elektrische storingen in de aanvangsfase van de etmaalrace. Nadien rukte de wagen nog op in het klassement, met een top 15-notering als troostprijs. Dit jaar mikt het team hoger, met de ambitie om met een podium in de GTB-klasse tevens binnen de algemene top 10 te finishen.

De 24 Hours of Zolder 2024 vindt plaats op 24 en 25 augustus.



Foto's: Georges De Coster & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 18 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons