van der Horst

Paul Ricard: Longin en Saelens beginnen met ambitie aan tweede seizoenshelft

Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Volgend weekend staat op Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet de vierde manche van de GT Cup Europe 2024 op het programma, meteen de start van de tweede seizoenshelft. Stienes Longin en Nicolas Saelens, derde in de tussenstand, komen er met hun #11 Porsche 911 GT3 Cup van Q1 Trackracing vol ambitie aan de start.
Zege in Portugal, derde in Hockenheim en tweede in Spa-Francorchamps: de resultaten van Stienes Longin en Nicolas Saelens in de eerste helft van hun debuutseizoen in de GT Cup Europe zijn niet min. Er staan dit jaar nog drie andere grote Europese circuits op het programma - met in het najaar nog meetings op de Circuit de Catalunya en de Autodromo di Monza - maar dit weekend is het eerst nog de beurt aan het Circuit Paul Ricard.

Nicolas Saelens en Stienes Longin
Nicolas Saelens en Stienes Longin
“Het is een circuit dat Nicolas en ik goed kennen”, legt Stienes Longin uit. “Niet alleen werden we er in 2022 samen Europees kampioen GT2, begin dit jaar werkten we er ook twee testdagen af. Het was onze eerste kennismaking met de capabele mensen van Q1 Trackracing, en we kregen meteen de gelegenheid om met de Porsche – voor mij toen nog een relatief nieuwe wagen – heel wat kilometers af te malen. Die ervaring zal ons nu zeker van pas komen.”

In de tussenstand volgen Longin en Saelens op 19 punten van leiders Velasco en Ludwig en rekening houdend met de verplichte schrapresultaten is het verschil zelfs maar elf eenheden. Toch beseft Longin dat het niet makkelijk wordt om dat kloofje te dichten.

Stienes Longin en Nicolas Saelens
Stienes Longin en Nicolas Saelens
“De twee duo’s die in de tussenstand voor ons staan hebben meer ervaring in dit soort kampioenschappen, Ivan Velasco is zelfs de regerende kampioen”, weet Longin. “Ze kloppen is dus lastig. Lastig, maar evenwel niet onmogelijk. We hebben dit seizoen trouwens al bewezen dat we ze voor kunnen blijven. Een overwinning in Le Castellet valt dan ook niet uit te sluiten. Nicolas en ik hebben ons op fysiek vlak op en top voorbereid, en gezien de hoge temperaturen die dit weekend in Zuid-Frankrijk verwacht worden zou ons dat wel eens goed van pas kunnen komen.”

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal is Stienes Longin er helemaal klaar voor. “Ik ben hypergemotiveerd, ja”, stelt de Leuvenaar ferm. “In recente Belcar-races waren we in de vrije trainingen en de kwalificaties telkens de snelste, maar door de welbekende pech en tegenslag leidde dat in de races nooit tot een goed resultaat. Ik heb daar eerlijk gezegd een beetje mijn buik van vol. Voor mij mag het dit weekend best wat minder lopen in de kwalificaties, zolang het in de race maar meezit.”

De twee races in Le Castellet worden op zaterdag (15u10) en zondag (15u05) afgewerkt, en zijn beiden te volgen via de livestream op het YouTube-kanaal van de GTCupOpen Series.

Persbericht RaceMail Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op dinsdag 16 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons