van der Horst

24H Le Mans: Televisiereportage VR Racing by Skylimit Events tijdens 4 Hours Le Mans VW Fun Cup

VR Racing by Skylimit Events
VR Racing by Skylimit Events
Komende vrijdag om 17:15 wordt een knappe televisiereportage van Stopandgo Video Productions uitgezonden op EclipsTV inzake de 4H Le Mans VW Fun Cup. En meer bepaald over VR Racing by Skylimit Events die vertrok vanop de eerste startrij. In deze reportage geven Dirk Van Rompuy en Nico Verdonck tekst en uitleg betreffende deze unieke race op het wereldvermaarde en razendsnelle Circuit de la Sarthe.
VR Racing by Skylimit Events
VR Racing by Skylimit Events
Inzake de uitzending vrijdag 17:15 op EclipsTV; Deze is te bekijken via Telenet:51, Proximus:90-340, Orange:39 en TV Vlaanderen:28. Wie deze uitzending door omstandigheden moet missen kan deze nadien nog via ondermeer www.autosport.be bekijken. We houden jullie op de hoogte. 

Voor de inmiddels 71-jarige Dirk Van Rompuy was deze deelname op de lange omloop van Le Mans een kinderdroom die in vervulling ging. En dat terwijl zoon Tom zich klaar stoomde voor zijn tweede opeenvolgende deelname aan de 24H Le Mans met de Corvette Z06 GTR.R van TF Sport. 

Dirk Van Rompuy
Dirk Van Rompuy
Samen met coach Nico Verdonck ging het duo in zee met het topteam Dupon Racing dat niet minder dan zes wagens in de strijd gooide. Nico lukte een schitterende tweede chrono op maar liefst 115 identieke wagens en mocht zodoende starten vanop de eerste startrij. Hij kwam zelfs aan de leiding, maar moest nadien een drive-through penalty komen uitzweten na een bestraffing wegens te snel in de pitlane een dag eerder. Dat deed het team terug vallen naar de 48ste positie, om dan terug op te klimmen richting 24ste positie na vier uren wedstrijd. Ondertussen heeft de microbe gebeten en zal VR Racing ook present tekenen tijdens de 25 Uren Spa VW Fun Cup in 2025. 

Vanaf nu is het alle hens aan dek richting de 24H Zolder waar Dirk en Tom Van Rompuy en nog twee andere toppiloten de strijd aangaan in een Porsche 992 GT3 Cup van Red Ant Racing.

Foto's: Georges De Coster / VR Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24 Heures du Mans op woensdag 17 juli 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons