van der Horst

Kalender testdagen Circuit Park Zandvoort

Circuit Park Zandvoort
Circuit Park Zandvoort
Circuit Park Zandvoort biedt in 2014 diverse testmogelijkheden op dé nummer 1 autosportlocatie van Nederland. Op diverse dagen kunnen teams en coureurs hun racebolide afstellen of nieuwe modificaties testen. De testdagen zijn toegankelijk voor coureurs met een autorensportlicentie en een racewagen die voldoet aan de KNAF- en/of FIA veiligheidseisen.
  • 24 Hours of Zolder
De testdagenkalender toont voor dit seizoen vrijwel elke maand een testmogelijkheid. Hoewel de data voor juni en september nog nader bepaald zullen worden, kan er in maart en april al volop ‘track time’ worden benut. Voor coureurs en teams bieden de testdagen in het voorjaar gelegenheid om het nieuwe raceseizoen optimaal aan de start te verschijnen.

Veiligheid staat bij de testdagen van Circuit Park Zandvoort hoog in het vaandel. Zo zullen diverse bochten beveiligd worden door officials, terwijl ook de Medische Dienst van Circuit Park Zandvoort paraat staat voor mogelijke incidenten. Alle deelnemende auto’s dienen te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften zoals gesteld in de KNAF en/of FIA reglementen. Licentiehouders kunnen niet met een straatauto deelnemen aan de testdagen.

Aanmelden voor de testdagen kan via de website van Circuit Park Zandvoort. Hier is een online formulier beschikbaar, waarbij teams en coureurs een reservering kunnen maken. Tijdens de testdagen gelden de reguliere geluidsnormen, zoals deze gebruikelijk zijn op Circuit Park Zandvoort. Luidere racewagens dienen zoveel als mogelijk gedempt te worden zodat zij niet de geluidslimiet overschrijden. Bij de aanmelding dient dan ook de deelnemende auto omschreven te worden, zodat vooraf een geluidsprognose gemaakt kan worden.

Voor meer informatie over de testdagen, aanmeldingsprocedure en de volledige kalender kan men surfen naar www.circuit-zandvoort.nl, of mailen met Menno Weeda, coördinator van de Circuit Park Zandvoort Testdagen, via menno@cpz.nl.

Overzicht testdagen Circuit Park Zandvoort – voorjaar 2014

Vrijdag 7 maart                                09.00 – 17.00*
Woensdag 19 maart                      09.00 – 17.00*
Donderdag 3 april                           09.00 – 17.00*
Donderdag 17 april                         tijdschema n.n.b.
Woensdag 7 mei                             09.00 – 17.00*
* op deze dagen is er een middagpauze met motorstilte van 12.45 tot 13.15 uur.

Circuit Park Zandvoort press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 6 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons