van der Horst

Kevin Demaerschalk terug in de Fiesta Trophy

In 2010 maakte een jonge piloot die zijn sporen verdiende in karting en op circuit een opgemerkt debuut in de rallysport in het kader van de Ford Fiesta Sport Trophy. Kevin Demaerschalk werd vice-kampioen in de FFST, maar werd ook uitgeroepen tot Rookie of the Year in de Trophy en genomineerd voor de RACB Awards in de categorie "Rookie of the Year", een award die hij een jaar later zou winnen.
Kevin Demaerschalk, nog steeds amper 23 jaar, zal dit seizoen zijn comeback maken in de promotieformule waarin hij zich destijds in de kijker reed. Na een prachtige prestatie in de Rally van Haspengouw, waar hij een knappe 8ste plaats behaalde bij het grote debuut op asfalt en in België van de Ford Fiesta R200, bevestigde de jonge piloot uit Hoeilaart zijn deelname aan de FFST 2014, die van start gaat tijdens het weekend van 25, 26 en 27 april in de buurt van Namen met de Rally van Wallonië.

"We zijn heel blij met de terugkeer van Kevin, die zich als een van de eerste piloten engageerde voor 2014," vertelt Jean-Marc Valckenaere, de promotor van de Trophy. "In Landen bevestigde Kevin dat hij een uitzonderlijk piloot is met erg veel talent. Voor alle deelnemers aan de Trophy zal Kevin de ideale referentie zijn. De voorbije twee seizoenen waren moeilijk voor hem. We hopen dat zijn deelname aan de Trophy met een Fiesta R2, een wagen waar hij altijd sterk mee presteerde, zijn carrière weer een nieuwe boost kan geven. En waarom niet op internationaal niveau. Hij heeft het talent om het te maken."

Een stralende Kevin Demaerschalk kijkt uit naar de gezellige sfeer in de Trophy, maar natuurlijk start hij met de nodige ambitie: "Natuurlijk mik ik op de titel en de kans om de Wales Rally GB te kunnen rijden met een Fiesta R2. Dat is de hoofdprijs voor de winnaar van de FFST. Voor dit seizoen bekeken we de verschillende mogelijkheden en het aanbod van de Trophy leek ons het beste. De Ford Fiesta R2 blijft de wagen met de beste verhouding prijs/kwaliteit/prestaties. Wanneer de weersomstandigheden moeilijk zijn, dan kunnen we zelfs strijden voor de eerste plaats in klasse RC4. In de Rally van Haspengouw voelde ik me meteen goed in de Fiesta. De ervaring die ik de voorbije seizoenen heb opgedaan zal zeker van pas komen. Ik hoop nog een of andere wedstrijd aan het programma toe te voegen, liefst al de TAC Rally om terug mijn draai te vinden in de Fiesta R2."

Ford Fiesta SportTrophy press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op vrijdag 14 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons