van der Horst

MRF Challenge: Sam Dejonghe pakt opnieuw de draad op (+ Video)

Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
De 22-jarige Kempenzoon, Sam Dejonghe, gaat deze winter de ganse MRF Challenge aan zijn agenda toevoegen. De ex F3 Open rijder was ook begin 2013 tweemaal aan de slag in Azië in de MRF Challenge en gaat nu een vervolg breien aan deze unieke ervaring.
  • Hamofa Performance
Even de MRF Challenge toelichten. Dit Aziatisch mono place kampioenschap gaat over vier weekends van respectievelijk twee en vier races per meeting. In totaal zal Sam dus veertien starts maken. Er wordt gereden met een Dallara chassis dat heel dicht aanleunt bij de F3 en deze is voorzien van een Renault 2l-motor. De wagens, gebouwd en onderhouden door het gerenommeerde Indische JA Motorsport, worden allemaal afgeleverd net voor de meeting en ook de technische bijstand en de ingenieurs komen van JA Motorsport. Testpiloot van dienst is de Indische F1 en Auto GP rijder Narain Karthikeyan. MRF is de grootste Indische bandenfabrikant en spaart kosten noch moeite om dit knap kampioenschap te promoten en zodoende ook zijn naambekendheid buiten Azië aan te dikken. MRF zorgt er tevens voor dat dit kampioenschap wordt verreden tijdens knappe weekends. Zo wordt de eerste meeting of de eerste twee races komend weekend verreden in het voorprogramma van de GP F1 van India. Nadien komen ze eind november en half december nog tweemaal in actie in Bahrein, ondermeer als support races tijdens de seizoensafsluiter van het World Endurance Championship of de 6 Hours of Bahrein. Het seizoen wordt afgesloten half februari op de Madras Motor Racing Track in Chennai. Er hangt ook een mooie prijzenpot vast aan deze Challenge.

Tijdens de vorige editie van de MRF Challenge zagen we Sam Dejonghe reeds aan het werk tijdens twee raceweekends en hij won net niet de laatste manche waarin hij zijn wagen naar de kant moest sturen door een elektronisch probleem. Ditmaal zal hij viermaal afreizen richting Azië om de volledige Challenge af te werken.

Sam Dejonghe: “Ik was vorig seizoen reeds tweemaal actief op uitnodiging en ik zat vrijwel onmiddellijk in het goede ritme. Ik kon steeds vooraan meestrijden niettegenstaande de zware concurrentie zoals ondermeer Conor Daly, Jordan King en Luciano Bacheta. Ik weet niet hoe sterk de concurrentie dit jaar zal zijn, maar ik ga in ieder geval niet van start om een bijrol te spelen. Het is een eerlijk kampioenschap waarbij iedereen eenzelfde wagen krijgt toebedeeld, inclusies meccano’s en ingenieur. Geen gedoe met verschillende teams waarbij de duurste meestal ook de beste zijn. Ook de wagens zelf leunen dicht aan bij de F3, maar genereren minder downforce, waardoor ook hier de rol van de piloot groter wordt inzake het zoeken naar een ideale afstelling. Uiteraard worden alle wagens geschoeid op MRF rubbers die constant evoluties kennen en waardoor telkens de afstelling dient te worden aangepast. Het enige minpunt is dat ik sinds februari amper wedstrijdervaring heb, maar ik beschik over een goed aanpassingsvermogen en ik hoop om heel snel terug op bedrijfsnelheid te komen. De ervaring die ik vorig jaar opdeed, gekoppeld aan de twee seizoenen in de F3 Open moeten me in staat stellen om opnieuw vooraan mee te draaien”.

Dat Sam Dejonghe het zo ver gaat zoeken lijkt hem niet echt onlogisch.

“Er zijn verschillende factoren die dit interessant maken. India en Azië in het algemeen is op economisch gebied in volle expansie en een kampioenschap waarin een groot bedrijf als MRF zwaar investeert met leuke raceweekends zoals de F1, is niet alleen voor hen een belangrijk marketing kanaal, maar ook wij kunnen ons in de kijker rijden terwijl de beste teams van de wereld en de verzamelde pers aanwezig zijn. Het kampioenschap is daarenboven budgetvriendelijker dan een Europese F3 campagne en misschien is er in die regio een toekomst voor jonge autosporters. Voor mij is het in ieder geval een nieuwe kans om opnieuw met een formulewagen te rijden. Hierdoor kan ik mijn ervaring verder aanscherpen en mijn marktwaarde verder opbouwen. Ik denk nog niet aan de toekomst. Zolang ik vooruitgang boek in mijn autosportcarrière bekijken we het stap voor stap”.



Sam Dejonghe press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 21 oktober 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons