van der Horst

New Race Festival: de strijd Therbo vs. Damiani gaat verder

August Therbo
August Therbo
Voor de tweede meeting van het seizoen in de Trophée Mitjet 2L Nord Europe gingen de deelnemers in Zolder aan de slag. Ondanks de soms lastige omstandigheden drukte de jonge Deen August Therbo opnieuw zijn stempel op de meeting. Maar de strijd met Romain Damiani was tijdens elk van de vier races opnieuw keihard.
Trophée Mitjet 2L Nord Europe @ Circuit Zolder
Trophée Mitjet 2L Nord Europe @ Circuit Zolder
De twee spectaculaire wedstrijden op zaterdag werden in het droge afgewerkt. De eerste confrontatie werd gekleurd door twee groepjes rijders: August Therbo (MV2S Racing), Romain Damiani (GTDRIVE Racing) en Tristan Clay (DN’S Racing) streden om de zege; Julien de Miguel (Mitjet International), Sébastien Seveau (Mitjet International), Jérôme Thiel (Team Lucas) en Fabien Perdu (FP Racing) om de ereplaatsen. Er vielen heel wat inhaalmanoeuvres te noteren, maar pas in de slotronde zette Therbo zijn beslissende aanval in, om uiteindelijk Damiani met 27 duizendsten van een seconde te kloppen! Tristan Clay hield Julien de Miguel af voor de laatste podiumplaats. Bij de gentlemen was het duel tussen Sébastien Seveau (#7 Mitjet International) en Xavier Bourlard (#69 GTDRIVE Racing) de tweede rode draad van de meeting. Bourlard haalde het in de eerste race, voor Sébastien Seveau en Jérôme Thiel.
 
Xavier Bourlard
Xavier Bourlard
De tweede race was al even bewogen. Therbo en Damiani losten zich voorin voortdurend af. Aanvankelijk leek Damiani wat voorsprong te kunnen nemen, maar in de allerlaatste remzone schoof Therbo toch in alle schoonheid naar de eerste plaats. Twee op twee? Dat was buiten de reactiesnelheid van Damiani gerekend, die met een betere exit uit de Ickx-chicane toch nog enkele meters voor de Deen over de streep kwam. Dit keer was het verschil 29 duizendsten! Het podium werd vervolledig door Julien de Miguel. In Gentlemen waren het opnieuw Seveau en Bourlard die om de zege streden, dit keer draaide die in het voordeel van de #7 uit. Jean-Marc Bourgineau (#11 GTDRIVE Racing) mocht op het derde podiumtrapje staan.
 
Guillaume Patze
Guillaume Patze
Op zondag waren de weersomstandigheden helemaal anders. ’s Ochtends lag het circuit er doornat bij, waardoor er regenbanden moesten worden gemonteerd. Volgens het principe van de omgekeerde startgrid vertrok August Therbo als vijfde, net achter Romain Damiani. Deze laatste nam een betere start, en ook al snel de leiding. Therbo had iets meer tijd nodig om in het juiste ritme te komen, maar schoof wel door naar twee. Even later kwam het duel voortijdig aan zijn eind, na een kleine fout van Damiani: hij verremde zich en reed de pitstraat in. Therbo reed nadien zonder problemen naar de tweede overwinning van het weekend. Achter hem toonde Seveau nog maar een keer zijn snelheid, door voor de Miguel als tweede over de streep te komen. Het bezorgde Seveau uiteraard ook de zege in Gentlemen, voor Bourlard en Thiel.
 
Voor de vierde en laatste race was de zon opnieuw van de partij. Eens te meer zorgden Therbo en Damiani voor het spektakel. De Deen, als vierde vertrokken, nam al na een paar honderd meter de leiding in handen, maar Damiani volgde. Ondanks heel wat pogingen raakte de rijder van de zwart-groene #101 er niet voorbij. Therbo won dus voor een derde keer in Zolder, voor Damiani en de Miguel.

In Gentlemen ging het opnieuw twintig minuten lang tussen Seveau en Bourlard, en uiteindelijk hing de Belg de bordjes gelijk: elk ging met twee overwinningen naar huis. De spektakelman van de slotrace was echter Jérôme Thiel. De rijder van Team Lucas vertrok als laatste op de grid, maar met het mes tussen de tanden rukte hij op naar een zesde plaats algemeen en een derde in Gentlemen. Een mooie beloning voor de rijder van de #116 Mitjet.
 
Naast de drie overwinningen van August Therbo vallen van de meeting in Zolder ook de kleine verschillen, de vele duels en de lachende gezichten op het podium te onthouden. Een geslaagd seizoensbegin voor de Mitjet Nord Europe!
 
Volgende afspraak van 21 tot 23 juni tijdens de SRO Speedweek in Spa-Francorchamps.
 
Kampioenschap : 1. August Therbo 157,5  2. Romain Damiani 139  3. Xavier Bourlard 123  4. Tristan Clay 98  5. Fabien Perdu 86  6. Guillaume Patze 83

Persbericht Trophée Mitjet 2L Nord Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 20 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons