New Race Festival: Nicola Baldan wint, Aurélien Comte doet een goede zaak in het kampioenschap

Nicola Baldan - Gruppo Baldan by Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
In de eerste race van de TCR Europe in Zolder ging Nicola Baldan met de winst lopen. De Italiaan mocht met de Gruppo Baldan by Comtoyou Racing Audi van pole starten en gaf de leiding niet meer af. Hij kreeg deze overwinning weliswaar niet cadeau, want Aurélien Comte (SP Competition Cupra) bleef de hele race in zijn zog, maar inhalen kon de Fransman niet. Wel is hij de nieuwe leider in de tussenstand. Giovanni Scamardi (SP Competition Cupra) eindigde achteraan met een ronde achterstand.
Aurélien Comte - SP Competition Cupra León VZ TCR
Van bij de start waren het Baldan en Comte die de forcing voerden en ook stelselmatig wegreden van de rest van het veld. Op een gegeven moment had de Italiaan een relatief mooie voorsprong op de Fransman en kon hij  de wedstrijd verder controleren. Uiteindelijk strandde Comte op +0.769 sec van de winnaar. Voor de derde plaats haalde Ruben Volt (ALM Motorsport Honda) het van van Franco Girolami (Monlau Competition Cupra). De Argentijn eindigde als vierde, terwijl Viktor Davidovski (PSS Racing Team with Monlau Cupra) de top vijf vervolledigde.

Voor Scamardi was dit niet de thuisrace waar hij op gehoopt had. Bij de start kwam hij als laatste weg, om uiteindelijk een paar ronden later een trip door de pits te maken. Hierdoor verloor hij een ronde op al de rest en eindigde zo resoluut op de laatste plaats. Morgen om 12:30 uur krijgen de heren een herkansing.

Foto's: Thomas Smets

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.