van der Horst

New Race Festival: Zolder, eerste Belgische halte voor de Trophée Mitjet 2L Nord Europe

Blaise/Blaise - Mitjet 2L
Blaise/Blaise - Mitjet 2L
Na een bewogen seizoenstart in Zandvoort gaat het peloton van Mitjet 2L-bolides dit weekend in België aan de slag. Zolder wordt de eerste van twee haltes, waarna eind juni een korte verplaatsing richting Francorchamps volgt. Op het menu van deze tweede meeting van het seizoen staan twee vrije trainingen op vrijdag, kwalificaties op zaterdagvoormiddag, en nadien de vier gebruikelijke sprintraces van 20 minuten.
August Therbo wil bevestigen
 
August Therbo won viermaal in Zandvoort
August Therbo won viermaal in Zandvoort
Na een schitterende seizoenstart in de Trophées France en Nord Europe (zeven overwinningen op acht races) is de jonge Deen August Therbo vast van plan om op zijn elan door te gaan. De rijder van de Mitjet #99 MV2S Racing moet echter opnieuw afrekenen met Romain Damiani (#101 GTDrive Racing) en Tristan Clay (#71 DN’S Racing). Deze twee rijders toonden in Zandvoort dat ze ook aardig uit de voeten kunnen, en ze willen er alles aan doen om op de Limburgse omloop te winnen. Maar opgelet, er strijdt nog een vierde spreekwoordelijke hond mee om het been. Sébastien Seveau is eind deze week gastrijder, aan het stuur van de beroemde #7 Mitjet International. Sébastien, vaste waarde in de Trophée Mitjet 2L France, beheerst de Mitjet tot in de puntjes en zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.
 
Belgen op de afspraak
 
André Patze/Guillaume Patze - Mitjet 2L
André Patze/Guillaume Patze - Mitjet 2L
Bij het vijftiental rijders dat in Zolder aan de slag gaat vinden we ook drie Belgen terug: Xavier Bourlard (GTDrive Racing), en Guillaume en André Patze (GAS Racing). Xavier Bourlard zette in Zandvoort een geslaagde openingsmeeting neer, met vier overwinningen in zijn categorie én een podium algemeen. Een prestatie die hij zonder twijfel wil herhalen, maar hij zal zeker rekening moeten houden met Sébastien Seveau (#27 Mitjet International), Jean-Marc Bourgineau ( #11 GTDrive Racing) en Jérôme Thiel (#116 Team Lucas).

André en Guillaume Patze – die beiden uitkomen voor het eigen GAS Racing – willen voor alles een weekend zonder problemen afwerken, en mikken in Zolder op een plaatsje in de top 5.

Team DN’S Racing tenslotte, zij zullen met hun rookie Tristan Clay op een podium mikken. De races in Zandvoort bewezen dat dat zeker een realistisch doel is.

Herinneren we er nog even aan dat de wedstrijden zaterdag en zondag live te volgen zijn op het YouTube-kanaal van Mitjet International.
 
Vrijdag
14.05 - 14.55 Vrije trainingen 1
15.45 - 16.35 Vrije trainingen 2
 
Zaterdag
09.05 - 09.20 Kwalificaties 1
09.25 - 09.40 Kwalificaties 2
13.15 - 13.35 Race 1
17.05 - 17.25 Race 2
 
Zondag
10.15 - 10.35 Race 3
13.20 - 13.40 Race 4

Persbericht Mitjet International



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 16 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons