van der Horst

Nieuwssprokkels uit de enduranceracerij, week 52

Pfaff Motorsports - McLaren 720S GT3 Evo
Pfaff Motorsports - McLaren 720S GT3 Evo
Gelukkig Nieuwjaar! We zijn twee dagen ver in 2024, nog 364 dagen te gaan dit jaar, met een zeer goed gevulde autosportkalender. De look van onze site kreeg een nieuw kleedje maar voor uitgebreide race-info kan u vanzelfsprekend nog altijd op hetzelfde, vertrouwde adres terecht. Zo ook nu, met de endurance-nieuwtjes die in de laatste week van het jaar 2023 kwamen bovendrijven. Een overzicht!
*** Zoals u al gelezen hebt, stapt Pfaff Motorsports in 2024 over van Porsche naar McLaren. Aangezien ze al in actie komen eind deze maand in Daytona, besloot het Canadese team om hun livery te tonen voor het komende seizoen. Het team was bekend voor zijn livery met de rood-zwarte houthakkerstijl. Die zit ook nog altijd verweven in de nieuwe look, alleen is het oranje nu een stuk dominanter. De foto kan u vinden bovenaan het artikel.

James Allen, Alex Lynn en Kyffin Simpson
James Allen, Alex Lynn en Kyffin Simpson
*** DragonSpeed USA kon onverwacht net voor Kerstmis een plekje opeisen voor de Rolex 24 at Daytona, en bevestigde dat het niet alleen bij Daytona zal blijven. Het team van Elton Julian zal namelijk ook de andere vier manches van de IMSA Michelin Endurance Cup betwisten. Met Eric Lux en James Allen waren er al twee namen gekend, en daar komt nu ook Kyffin Simpson bij, samen met Allen huidig kampioen in de European Le Mans Series. De vierde naam wordt later nog bekendgemaakt.

*** In de European Le Mans Series keert Fabio Scherer terug naar bekend terrein. De Zwitser komt uit voor United Autosports, nadat hij een jaartje had vertoefd bij Inter Europol Competition in het FIA WEC. Overigens geen slecht jaar, want hij won de 24 Heures du Mans met het Poolse team. Bij het Anglo-Amerikaanse team stapt Scherer in naast Filipe Albuquerque, terwijl de derde rijder - die overigens 'zilver' moet zijn - later bekendgemaakt zal worden.

BINGO Racing - Corvette C7 GT3-R
BINGO Racing - Corvette C7 GT3-R
*** Fans van de GT World Challenge Asia zullen ook dit jaar een bijzondere wagen kunnen bewonderen: de Callaway Corvette C7 GT3-R. Op zich niets speciaals, maar de toekomst van deze wagen zag er in 2023 allesbehalve rooskleurig uit. Toen kwam de auto van Bingo Racing ook in actie, tot die zwaar beschadigd raakte tijdens de wedstrijd in Fuji. Zo zwaar dat de wagen daarna niet meer in actie kwam. Ondertussen werd de auto toch opgelapt en zal die in 2024 ook aan de start verschijnen van de Japan Cup, een nevenklassement van de GT World Challenge Asia.

Foto's: Pfaff Motorsports - European Le Mans Series - Fanatec GT World Challenge Asia



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 2 januari 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons