van der Horst

Nivelles Grand Prix Revival 2014, bijna D-Day…

Het aftellen is nu wel degelijk begonnen… Over minder dan twee maanden zal Nivelles zich, met beelden en geluidsband als ondersteuning, herinneren dat de Grote Prijs van België Formule 1 in het begin van de jaren ’70 twee keer op zijn grondgebied werd georganiseerd, meer precies op het indrukwekkende circuit van Nivelles-Baulers, waarvan vandaag nog een deel in gebruik is. Genoeg redenen voor de Formula Club Belgium om in de bres te springen en een Grand Prix Revival op poten te zetten waarvan alleen zij het geheim kennen. Na Brussel en Rochefort, maken de eenzitters van deze liefhebbers van de competitie zoals in de goede oude tijd, hun intrede op een omloop die, gedurende één dag, voor één keer gedeeltelijk uit zijn as zal herrijzen.
Afgelopen weekend waren de leden van de Formula Club Belgium aanwezig op het Circuit Jules Tacheny van Mettet, ter gelegenheid van de Speed Trophy. “Het ging om het tweede evenement van het jaar voor ons, en de meerderheid van de deelnemers aan de Nivelles Grand Prix Revival waren uiteraard van de partij”, verduidelijkt Serge Stevens, voorzitter van de Formula Club Belgium. “De verschillende F1-wagens hebben uitzonderlijk mogen rijden op Mettet, aangezien het ging om een weekend zonder geluid…” We denken daarbij meteen aan de prachtige McLaren M26 ex-James Hunt, die geen enkele kans had om onopgemerkt voorbij te gaan…
 
“We hebben beslist om een extra deelnemersveld in het leven te roepen, als gevolg van de grote vraag om deel te nemen aan de Nivelles Grand Prix Revival”, doet Serge Stevens zijn verhaal. “En het peloton in ‘Grand Prix’ wordt er een om duimen en vingers bij af te likken, aangezien vijf decennia in de geschiedenis van de eenzitters, van de jaren ’30 tot de jaren ’80, vertegenwoordigd zullen zijn! Het publiek zal werkelijk waar voor zijn geld krijgen…”
 
Aan het Parc de l’Europe in Nivelles wordt ondertussen een nieuw voorsmaakje van de Grand Prix Revival voorbereid, aangezien er in de loop van de komende weken een test met een F1 gepland is. Na de Schmid sidecar van Michel Dormal op 15 februari, is dit verder een uitgelezen kans om alle veiligheidsvoorschriften voor komende zondag 29 juni nog eens te overlopen. “We organiseren ook een persconferentie op 20 mei, en een deel van de wagens die zullen deelnemen aan deNivelles Grand Prix Revival wordt  voorgesteld in het kader van twee afzonderlijke evenementen”, zegt Serge Stevens. “In het Autoworld-museum van 20 mei tot 15 juni en tijdens de Expo Retrorama op de Heizel, het weekend van 30 mei en 1 juni. De grote dag zal met rasse schreden dichterbij komen…”
 
Vermelden we nog dat de toegang tot de Nivelles Grand Prix Revival gratis is, terwijl enkel de paddock van de deelnemende teams betalend zal zijn. De toegangskaarten voor die paddock worden aangeboden vanaf 15 mei op Ticketnet.be, dat nog steeds erg populair is. Wacht dus niet langer…

Nivelles Grand Prix Revival press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op woensdag 7 mei 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons