van der Horst

Petit Le Mans: Josef Newgarden en Laurens Vanthoor debuteren in GTP

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
In oktober staat Petit Le Mans op het programma, de finale van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship en de IMSA Michelin Endurance Cup. Daar komt Team Penske Motorsports aan de start met hun twee vaste Porsche 963's. Alleen zullen ze een kleine wijziging doorvoeren wat betreft de extra piloot. Zo zullen niemand minder dan Josef Newgarden en Laurens Vanthoor hun debuut maken in de IMSA GTP-klasse.
Josef Newgarden
Josef Newgarden
Voor Newgarden wordt dit een zeer stevig debuut. De nieuwbakken Indianapolis 500-kampioen reed namelijk begin dit seizoen nog met een LMP2 de Rolex 24 at Daytona. Nu krijgt de Amerikaan zijn kans in de Porsche 963. Dat hij deze kans krijgt is ook niet abnormaal, gezien Newgarden uitkomt voor Team Penske in de IndyCar Series. In Road Atlanta zal hij het stuur delen met Matt Campbell en Felipe Nasr.

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Ook de tweede wagen krijgt een nieuwe versterking, met name van Laurens Vanthoor. De Hasselaar is niet onbekend met de Porsche 963, gezien hij deze wagen bestuurt in het FIA WEC. Maar in oktober krijgt hij nu ook de kans om naast Mathieu Jaminet en Nick Tandy in het IMSA mee te dingen naar algemene winst. Normaliter zou Vanthoor sowieso Petit Le Mans rijden, maar dan als derde piloot bij Pfaff Motorsports. Wie daar nu zijn plaats zal innemen is nog niet bekend.

Foto's: Georges de Coster - IndyCar Series - Porsche Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 21 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons