van der Horst

Podium voor Dedecker op Oulton Park

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Twee weken geleden wist Douwe Dedecker op het circuit van Thruxton zijn eerste punten in zijn debuut seizoen van het ROKiT Britisch Formule 4 kampioenschap te pakken. Afgelopen weekend volgde op Oulton Park zijn eerste algemene podium met een tweede plaats in de tweede race van het weekend. Zeges waren er voor Le, Smith en Higgins.
  • St. Paul
In de kwalificaties op zaterdagvoormiddag waren de verschillen opnieuw ontzettend klein. James Higgins haalde het met minder dan een tiende van een seconde voorsprong van de Japanner Kanato Le en Dion Gowda. Voor Higgins was het de tweede pole van het seizoen, na vijf wedstrijdweekends is hij de eerste rijder die er in slaagt twee polepositions te pakken. Dedecker reed de negentiende tijd, wat hem dankzij de reversed grid een vierde startplaats voor race twee opleverde.

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
In de eerste wedstrijd was de zege voor Kanato Le. Polesitter Higgins kende geen al te beste wedstrijd en viel terug tot in het middenveld. Voor Dedecker zat er niet meer in dan zeventiende plaats, na twee plaatsen te hebben gewonnen. In race twee waren de kaarten anders geschud. Dankzij de reversed grid mocht Jaden Pariat als eerste plaatsnemen op de grid. De Indiër kon echter geen vuist maken en viel terug tot de laatste positie. Douwe Dedecker kon zich wel mengen in de strijd voor het podium, won al snel een plaatsje en nam enkele ronden voor het einde ook de tweede plaats in handen. Sonny Smith won de wedstrijd voor Dedecker en Josh Irfan. In race drie was het wel raak voor Higgins. De Fortec Motorsports rijder hield Daniel Guinchard en William Macintyre af. Dedecker werd achttiende. 

Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Silverstone. Douwe Dedecker liet ons alvast weten daar opnieuw voor een podium te willen gaan!

Foto's: Douwe Dedecker



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 19 juni 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons