van der Horst

Portugese WTCC-manche wordt in Vila Real verreden

3c4f334c724cf1834f2d2414167c7d131877d345.jpg
Het blijft uitkijken naar de WTCC-kalender voor 2015, maar indien de informatie vrijgegeven door de FPAK, de Portugese Automobielfederatie klopt, strijkt het wereldkampioenschap voor toerwagens volgend jaar neer op de Portugese Vila Real-omloop. Vooropgestelde datum wordt het weekend van 10 tot 12 juli eerstkomend, mits goedkeuring van FIA World Council weliswaar. Na een onderbreking van een jaar vindt het WTCC dus de weg naar Portugal terug.
Het WTCC was in Portugal laatst te gast in Porto (2013) en het zag er naar uit dat de stad aan de monding van de Douro volgend jaar mogelijk opnieuw een manche zou mogen organiseren. Al kon het Circuito da Boavista net zo goed naast de prijzen vallen indien de Salzburgring-heat op de kalender behouden bleef. Dat het dus nu Vila Real wordt en dan nog wel voor drie jaar op rij, is toch wel een verrassing.

"De Vila Real-omloop in de komende jaren een internationale uitstraling meegeven en de luister van weleer herstellen was de betrachting van zowel stadsbestuur als FPAK (de Portugese Automobielfederatie) lichtte  Rui Santos, burgemeester van Vila Real, het nieuws vandaag toe. "Toen de gelegenheid zich aanbood, hebben we die mede dankzij onze partners ook gegrepen" klonk het nog.

In Vila Real werden  al sinds 1931 autoraces in de straten van de stad georganiseerd maar na een dodelijk ongeval werd achter die lange traditie in 1991 een punt gezet. Het is pas sedert 2007 dat er jaarlijks op een veiligere stratenomloop opnieuw een bescheiden wedstrijd wordt georganiseerd.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 28 november 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons