van der Horst

Rally van Spanje: Een wedstrijd waarin niemand aan de leiding wil rijden

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
De Rally van Spanje is bezig aan zijn tweede dag. Nadat Ogier gisteren de drie KP’s won en vandaag als leider van start ging, waren het thuisrijder Sordo en de Fin Latvala die tijdens de eerste lus van vandaag de beste chrono’s verdeelden. Leider Ogier raakte in de derde KP een steen, reed lek en verloor 53 seconden. Hij verhuisde naar de zesde plaats, terwijl Sordo en Latvala ex aequo aan de leiding staan. Een leiding die niemand wil hebben vanavond, want morgen wordt de rally afgesloten op gravel en niemand zit te wachten om als eerste over de proeven te gaan en de weg schoon te vegen voor de concurrentie.
  • Dreamdrive
Neuville staat momenteel derde en klaagt over de set up van zijn Fiësta. Hij moest reeds 31 seconden toegeven en dat was zeker niet de bedoeling. Hij staat wel derde en dat is een vrij goede uitgangspositie voor de gravel morgen. Het is nu vooral uitkijken naar wat Sordo en Latvala gaan doen om enerzijds toch maar niet als leider te gaan slapen en anderzijds niet teveel tijd te verliezen.
Een ander interessant punt is dat de voorlaatste KP van vandaag de Power Stage is waar de eerste punten te verdienen zijn. Nadien volgt nog de korte KP in Salou over 2,24 km. Voor de strijd om de vice titel is het voor Neuville en Latvala wel belangrijk dat ze punten pakken tijdens de power stage, maar dat kan uiteraard averechts werken inzake de strategie naar morgen toe. Het is voor de heren en vooral voor Latvala dus afwegen wat de beste keuze zal zijn. Tenzij dat men blijft vol doorgaan en men in de afsluitende KP van Salou gaat surplacen. 

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 26 oktober 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons