van der Horst

Rallye Terre de l'Auxerrois: Podium voor Kevin Demaerschalk

Kevin Demaerschalk beleefde een uitstekend weekend in de Rallye Terre de l’Auxerrois. De vertegenwoordiger van het RACB National Team in het Frans rallykampioenschap klom op het derde podiumtrapje in de Citroën Trophy en reed met zijn DS3 R3 ook naar een plaats in de top-15 algemeen. Kevin Demaerschalk was dit weekend in de Terre de l’Auxerrois pas aan zijn derde rally op onverhard toe. Het minste wat kan gezegd worden is dat de rallyspeerpunt van het RACB National Team snel en goed leert.
“Ik ben tevreden”, stelde hij nuchter. ‘In Langres ging ik één keer in de fout, maar deze keer niet. Ik wist in de Trophy telkens tijden bij de eerste drie neer te zetten, en kwam regelmatig in de top-15 algemeen.”

Een gedetailleerde blik leert ons dat Demaerschalk in negen chronoritten (eentje werd geannuleerd) goed was voor twee beste tijden en vierde tweede tijden in de Trophy. “Door één dingetje ben ik toch een beetje gefrustreerd: in de tweede KP verloor ik zaterdag een dikke halve minuut”, stelt Kevin. “Een wagen die van de baan was geschoven kwam net voor onze neus opnieuw de weg op. Door het vele stof zagen we bijna niets meer. Zonder dat verlies had ik om de overwinning kunnen strijden, wat wordt bevestigd door onze 32 seconden achterstand in de eindrangschikking.”

Uiteindelijk verstoorde de regen enkel op zondagochtend wat de wedstrijd. Het parcours, ’s nachts overspoeld, was voor de tweede lus immers al helemaal opgedroogd. Door de afwezigheid van Cédric Robert komt Kevin Demaerschalk tot op elf punten van de Fransman terug. “En aangezien de punten van de laatste twee wedstrijden met 1,5 worden vermenigvuldigd, heb ik nog een reële kans op de titel”, besluit Kevin.

De volgende manche wordt tijdens het laatste weekend van augustus in Lozère afgewerkt.

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Internationaal op dinsdag 30 juli 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons