van der Horst

Rallye Terre de Lozère: Voortijdige opgave voor Kevin Demaerschalk

RACB
RACB
De rallyvertegenwoordiger van het RACB National Team kwam zaterdag niet verder dan de tweede chronorit in de Rallye Terre de Lozère. Een schuiver bracht de ambities van Kevin Demaerschalk in deze manche van de Franse Citroën Racing Trophy tot een voortijdig einde. Het was nochtans goed begonnen voor de jonge Belg in de manche van het Frans kampioenschap onverhard. In de eerste chronorit had Kevin de derde tijd van alle DS3 R3 van de Citroën Racing Trophy neergezet. Maar alle podiumambities werden in de volgende klassementsproef helemaal gefnuikt.
“Tijdens een opeenvolging van bochten begon ik iets te veel te glijden”, legt de rijder uit.
“De wagen ging over de kop. Omdat dat een strook in vierde versnelling, zo een 110 km/u, rolde ik twee keer naar voor en vier keer overlangs. Het was uiteraard onmogelijk om de wagen voor een eventuele
Rally2 op zondag te herstellen.”

Demaerschalk doet meteen een heel slechte zaak in de Trophy.
“Ik verlies een aantal plaatsen in de tussenstand en mijn kansen om deze promocup te winnen zijn nu wel heel klein geworden.”

De volgende en laatste wedstrijd van de Franse Citroën Racing Trophy wordt gehouden tijdens de Rallye du Var, van 22 tot 24 november.

RACB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Internationaal op woensdag 4 september 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons