van der Horst

Road to Valencia: Valencia: Mathias Kühn kampioen

Mathias Kühn
Mathias Kühn
De laatste race van de Road to Valencia vond toepasselijk plaats op het Circuit Ricardo Tormo en ook hier onderstreepte Mathias Kühn zijn kunnen. Nochtans liep voor hem de start niet van een leien dakje, want na een computerprobleem vanwege het warme weer moest hij vanuit de pits starten. Toch hield hij het hoofd koel en wist hij, zelfs in een kortere race van 40 minuten, de winst en de titel te pakken.
Start 2024 Road to Valencia Valencia
Start 2024 Road to Valencia Valencia
Het feit dat Yentl Van Thielen er vandaag niet bij was omwille van persoonlijke redenen, zorgde ervoor dat Mathias Kühn eigenlijk al in een zetel zat voor de titel nog voor de wedstrijd van start ging. En terwijl zijn computer het even liet afweten bij de start van de race, hield de Andennenaar het hoofd koel en reed daarna zonder problemen richting winst. Met Van Thielen afwezig, kon Wout Vanbrabant deze week een trede hoger staan. Nick Timmermans mocht dan op het laatste podiumtrapje staan en Christophe Samyn en Nathan Widy maakten de top vijf compleet.

Hiermee mag Kühn voor een tweede maal mee naar de FIA Motorsport Games. Twee jaar geleden was hij er al bij en haalde toen nog de finale, waarin hij als dertiende algemeen eindigde. Nu mag hij proberen om deze score te verbeteren eind oktober in Valencia.

Foto's: Birger Meysman



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 26 juni 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons