van der Horst

Shanghai: Da Costa juicht, Vandoorne zesde

Antonio Felix da Costa
Antonio Felix da Costa
Antonio Felix da Costa (Porsche) heeft in Shanghai de tweede Chinese E-Prix van de Formula E gewonnen. De Portugees moest in de slotfase de aanvallen van polesitter Jake Hughes (McLaren) afslaan, maar deed dat met verve. De DS van Stoffel Vandoorne kon de snelheid uit de kwalificaties niet herhalen in de wedstrijd. Onze landgenoot viel zo terug van de tweede startplaats naar de zesde plek aan de meet.
Het peloton aanvoeren in de Formula E is nog altijd geen efficiënte strategie. Polesitter Jake Hughes (McLaren) liet het initiatief dan ook aan Norman Nato (Andretti), die pas in het tweede deel van de wedstrijd de leiding zou verliezen aan uiteindelijk winnaar Antonio Felix da Costa.

De vreugde in het Porsche-kamp was ondanks de zege van de Portugees gematigd. Teamgenoot Pascal Wehrlein liet immers een nulscore noteren door een lekke band, waardoor hij nu 25 punten achterstand telt op WK-leider Nick Cassidy. De Jaguar-rijder reed naar de vierde plek, net voor zijn stalgenoot Mitch Evans.

Ook regerend kampioen Jake Dennis (Andretti) bleef met lege handen achter, waardoor de Brit nu al meer dan vijftig punten moet goed maken om kans te maken op een nieuwe titel. Dennis staat vijfde in de WK-tussenstand.
DS mist snelheid in de race
Stoffel Vandoorne (DS) mocht hoop koesteren op een podiumplaats na een tweede tijd in de kwalificatieduels, op slechts één duizendste seconde van polesitter Jake Hughes. In de wedstrijd - en dat is niet ovor het eerst - had de DS het echter moeilijker dan over één ronde. Voor onze landgenoot zat er dan ook niet meer in dan een zesde plaats.

Het wereldkampioenschap Formula E heeft zijn beslissende fase bereikt, met op de kalender enkel nog een tweeluik in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De Portland ePrix vindt plaats tijdens het weekend van 29 en 30 juni.



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule E op zondag 26 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Shanghai 2.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons