Slovakije: Perfecte score voor de Belgen in het FIA Europees kampioenschap

Dries Van Langendonck, Thibaut Ramaekers en Gilles Herman
Dries Van Langendonck en Thibaut Ramaekers zetten in Slovakije schitterende prestaties neer! Bij de derde van vier manches van het FIA Europees Kampioenschap karting wisten de vertegenwoordigers van het RACB National Team elk de finale in hun categorie te winnen. Beide Belgen deden zo een uitstekende zaak in het kampioenschap, met enkel nog een laatste manche te gaan, begin augustus in Kristianstad.
Slovakije mag de Rode Duivels op het EK voetbal dan geen uitstekende herinneringen hebben opgeleverd, de vertegenwoordigers van het RACB National Team keerden wel tevreden uit Slovakije terug! Dit weekend wisten Dries Van Langendonck en Thibaut Ramaekers op het Slovak Karting Center de finale van hun respectieve categorieën te winnen, in het kader van de derde van vier manches van het FIA Europees Kampioenschap karting.

In OK Junior verstevigde Dries Van Langendonck zijn leidersplaats in de tussenstand. De jongeman in Zolder won op zondag eerst zijn Super Heat, en deed daarna hetzelfde in de finale. Na van op pole te zijn vertrokken ging hij met twee seconden voorsprong over de finishlijn. Na Valencia in maart veroverde de wereldkampioen van 2023 zo zijn tweede Europese zege van het seizoen.

“Wat een weekend!”, glunderde Dries na afloop. “Samen met het team hebben we uitstekend werk geleverd, waardoor we steeds voorin te vinden waren. Dankzij deze nieuwe zege kon ik mijn voorsprong in de tussenstand uitbreiden. Zo kan ik met 69 punten voorsprong naar de slotmanche trekken, waardoor in alle vertrouwen en gemoedsrust in Kristianstad aan de start kan komen. Toch zal ik die Zweedse meeting op dezelfde manier als altijd aansnijden. Om zo snel mogelijk kampioen te worden zullen we opnieuw sterk en regelmatig moeten presteren.”

EERSTE ZEGE VOOR RAMAEKERS IN OK

In de OK-categorie wist Thibaut Ramaekers zich opnieuw helemaal in de titelstrijd te mengen, door zijn eerste zege van het seizoen in dit EK te scoren. “Na dit weekend sta ik zesde in de tussenstand, op 30 punten van het virtuele podium”, stelt de jongeman uit Chimay tevreden vast. “Met nog enkel de manche in Zweden te gaan is alles nog mogelijk in de strijd voor de bronzen, en zelfs de zilveren, medaille. Ik zal er dus 200 procent gemotiveerd aan de start staan! Deze zege is zeker een mentale opkikker, want sinds het begin van dit Europese seizoen miste ik altijd een beetje geluk. In de finale kon ik van op de pole positie een goede start neerzetten, en al snel een voorsprong van zowat drie seconden bij elkaar rijden. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats. Ik keer dus heel tevreden uit Slovakije terug, ook al omdat Dries en Gilles Herman eveneens sterk wisten te presteren!”

Ook Gilles Herman, die in de FIA Karting Academy Trophy de Belgische kleuren verdedigt, sloeg afgelopen weekend immers een dubbelslag. Na de pole te hebben veroverd, de tussenrangschikking te hebben gedomineerd en de finale te hebben gewonnen, staat de Zultenaar nu ook aan de leiding van het kampioenschap, met 12 punten voorsprong!

Er rest de drie Belgen nu nog één meeting te gaan, van 1 tot 4 augustus in het Zweedse Kristianstad. U kan er op rekenen dat ze opnieuw op het allerhoogste podiumtrapje zullen mikken!