van der Horst

Sonoma geschrapt van kalender, maar mogelijk vervangen door extra meeting in China

7df9ffb504264e529fedebdfc064f62d0497e7fa.jpg
We zeiden het eerder al, de WTCC-kalender mag nooit als definitief worden aanzien en dat bleek andermaal dit weekend op de Salzburgring waar we vernamen dat de manche in Sonoma, normaal gepland voor 14 september, niet zal doorgaan. Door het schrappen van een uitgaande vlucht in San Francisco op donderdag zou de WTCC-karavaan een hele week in Californië vast komen te zitten, wat om logistieke redenen uiteraard niet mogelijk is. Daarom wordt reeds koortsachtig uitgekeken naar een vervangende wedstrijd.
Een manche in het Zuiden van Brazilië van waaruit het nu na de manche in het Argentijnse Termas de Rio Hondo met de boot opnieuw Oostwaarts gaat, is één mogelijkheid. Ook een heat in Zuid-Afrika wordt naar verluidt onderzocht maar ligt minder voor de hand. Indien onderweg geen nieuwe stopplaats wordt gevonden, wordt ter vervanging van Sonoma hoogstwaarschijnlijk een extra Chinese manche ingelast, wellicht net voor  de manche in Shanghai, gepland op 12 oktober.

Een en ander zou wel betekenen dat er na de race in Argentinië op 3 augustus een kloof van acht weken naar de volgende manche valt.



Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 26 mei 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons