van der Horst

Spa Speedweek: Romain Damiani en Mathias Cazaux temmen het Circuit van Spa-Francorchamps

SRO Speedweek: Porsche Carrera Cup France en Mitjet in beeld gebracht
De hoofdrolspelers van de Trophée Mitjet 2L France en Nord Europe kwamen afgelopen weekend voor het eerst samen in actie, op het Circuit van Spa-Francorchamps. De races werden gekenmerkt door een intense strijd, maar werden ook in grote mate gedomineerd door Romain Damiani.
  • De Swert Opticiens
Alle ingrediënten waren aanwezig om van de races op het Ardense circuit één van de hoogtepunten van het seizoen te maken. In wisselende weersomstandigheden en met een gemiddeld verschil van amper vijf tienden van een seconde tussen de winnaar en de tweede zorgden de rijders voor een adembenemend spektakel.

SRO Speedweek: Porsche Carrera Cup France en Mitjet in beeld gebracht
Na het overweldigende seizoensbegin van August Therbo, zowel in Frankrijk als in Noord-Europa, had Romain Damiani de opdracht het tij te keren. De rijder van GTDRIVE Racing Team, in beide kampioenschappen tweede in de tussenstand, slaagde daar perfect in en scoorde inde Belgische Ardennen drie van de vier overwinningen. Zijn Deense concurrent had een bewogen weekend, en kon slechts twee keer bij de eerste tien finishen. Na afloop van de meeting in Spa was het dan ook de Corsicaan die helemaal bovenaan de beide tabellen stond.
 
SRO Speedweek: Porsche Carrera Cup France en Mitjet in beeld gebracht
Na een lastig seizoensbegin in Nogaro wist Mathias Cazaux, de jonge rijder van MV2S Racing die aan zijn tweede Mitjet-seizoen toe is, de stijgende lijn van zijn prestaties verder te zetten. Niet alleen wist hij twee keer de Junior-categorie te winnen, maar hij scoorde in de derde race ook zijn allereerste algemene zege. Het gaf de jongeman, landbouwer in het dagelijkse leven, meteen vleugels. “Ik ben heel blij dat ik een overall overwinning kon veroveren, naast twee zeges in de Junior-categorie. Zo nader ik op August in de tussenstand. Dit was pas de eerste keer dat ik races afwerkte op het Circuit van Spa-Francorchamps, maar het werd een schitterend weekend en we deden een uitstekende zaak voor het kampioenschap.

Een andere Junior-rijder, Lazar Lartigau (VPS Racing), behaalde in de eerste race zijn eerste overwinning, en finishte nadien nog eens twee keer op het podium.
 
Ook de Gentlemen-rijders droegen het hele weekend lang bij tot het spektakel, en streden voortdurend mee voorin en om de algemene zege. De rijders van Génération Stunt, Sébastien Seveau en Jérémy Lourenço, deelden de eer in de Gentlemen-categorie en finishten op slechts enkele tienden van een seconde van de overall zege.
 
Bij de vertegenwoordigers van het Noord-Europese kampioenschap reed Tristan Clay zich bij zijn eerste confrontatie met de rijders van Trophée Mitjet France meteen in de kijker. De rijder van de Belgische renstal DN’S Racing tikte met zijn #71 Mitjet 2L drie keer bij de eerste vijf aan, en stond zelfs twee keer op het algemene podium.

Gastrijder Lorens Lecertua schittert.

Sinds de start van het seizoen nodigt organisator Mitjet International enkele bekende rijders uit om de Mitjet 2L aan de tand te voelen. Dit weekend was het lokale held Lorens Lecertua, op zijn 17de al op Europees vlak in de GT3-racerij actief, die de berline mocht uitproberen.
 
Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
Ik heb me ontzettend geamuseerd, al van bij de eerste rondjes”, stelde de jonge Belg, die in de Junior-categorie een overwinning en een podiumplaats behaalde. “Met zijn buizenchassis en een motor van 230 pk is de Mitjet 2-liter een plezante auto om te besturen. De stijfheid van het chassis de gewichts/vermogensverhouding zorgen voor een leuke race-ervaring. Bovendien worden er in het peloton nogal wat duels uitgevochten, wat het allemaal nog interessanter maakt. In dit kampioenschap gaan zowel jonge talenten, ware specialisten als gentlemen drivers aan de slag. Hoewel het voor mij niet makkelijk was om met een wagen die ik helemaal niet kende voorin mee te draaien, vond ik het heel opwindende races.
 
Na deze eerste succesvolle gemeenschappelijke meeting kijken de rijders van de Trophée Mitjet 2L France en Nord Europe al uit naar de volgende manche die ze samen zullen afwerken, van 19 tot 21 juli in het Duitse Hockenheim.

Persbericht Mitjet International



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 26 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SRO Speedweek.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons