van der Horst

St. Paul Raceteam met vijf wagens richting Historic GP Zandvoort

St. Paul Raceteam
St. Paul Raceteam
St. Paul Race Team, de sterkhouder en titelsponsor van de Belcar Hstoric Cup 'Powered by St Paul', zakt dit weekend af richting Zandvoort en zet daar maar liefst vijf wagens onder de vlag van de kaasfabrikant in. De Historic GP Zandvoort is trouwens een schitterend evenement voor historische wagens met een gigantisch deelnemersveld, gaande van toerisme tot F1 en alles wat daar tussen zit. Een absolute aanrader en ook een opwarmer voor St. Paul alvorens het sympathieke team de verplaatsing maakt richting de Spa Summer Classic op Spa-Francorchamps.
Tim Kuijl - Ford Capri 2600 RS Weslake
Tim Kuijl - Ford Capri 2600 RS Weslake
Door de deelname van het St. Paul Raceteam aan de Zandvoort Historic GP krijgen we met Dieter, Wim en Tim Kuijl drie Belgische kampioenen aan de start. In tegenstelling tot de Belcar Historic Cup zal Tim Kuijl niet achter het stuur zitten van zijn vertrouwde BMW E36 waarmee hij meermaals de Belgische titel pakte in platform 4 of de wagens uit de jaren '90. De BMW is te jong voor dit evenement en valt niet binnen een bepaalde klasse komend weekend.

Dieter Kuijl - Ford Capri
Dieter Kuijl - Ford Capri
Wim Kuijl: Ford Capri 3100 RS Cosworth. Platform 2
Wim Kuijl: Ford Capri 3100 RS Cosworth. Platform 2
De meervoudige Belgische kampioen in platform 4 zal net als vader Dieter een quasi identieke Ford Capri 2600 RS Weslake besturen. Deze wagen had St. Paul Race Team achter de hand en werd ooit bestuurd door vader Dieter zelf. Deze doet het zoals in het Belgisch kampioenschap met zijn vertrouwde Weslake exemplaar, terwijl Wim opnieuw zijn bips mag schuiven in de razendsnelle Ford Capri 3100 RS Cosworth GAA.


Verder zal ook Audrey van Ham opnieuw aan de aftrap verschijnen met de knappe Bastos BMW 530. Deze vier bolides rijden binnen het Nederlands kampioenschap GT's en Touring Cars '66 tot '81 en krijgen nogal wat concurrentie te verwerken. Er zijn twee races voorzien op zaterdag en zondag.

Audrey van Ham - BMW 535i
Audrey van Ham - BMW 535i
Niet minder dan 58 wagens komen aan de start van RECO NK GT&TC ‘66-‘81 en de piloten van St. Paul Raceteam gaan zoals steeds voor bekerwinst.

Daarnaast zullen we Dieter en Wim Kuijl ook kunnen bewonderen in de Masters Gentlemen Drivers & pre-66 Touring Cars op zondag met de schitterende Aston Martin DB4. Een wedstrijd over 90 minuten met pilotenwissel en een dertigtal wagens op de startgrid.

Wim Kuijl/Dieter Kuijl - Aston Martin DB4
Wim Kuijl/Dieter Kuijl - Aston Martin DB4
Dieter Kuijl: "We nemen dit schitterend weekend mee op in onze kalender omdat we houden van Zandvoort. Sinds de aanpassingen aan het circuit hebben we hier nog niet gereden. En wat is er leuker dan te racen in een weekend met alleen maar historische wagens. Het weer wordt schitterend en samen met de ganse familie gaan we hopelijk opnieuw een schitterend weekend tegemoet. Het is uiteraard zeker niet de bedoeling dat we met het team zouden verhuizen richting het Nederlands kampioenschap. We blijven de BRAVO trouw, maar ik ga wel eens lobbyen bij de organisatie om te bekijken of er binnen dit weekend eventueel plaats zou zijn voor de Belcar Historic Cup richting 2024 of later".

Foto's: Ronald Janssens - Niels Vaeck - BRAVO Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 16 juni 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons