van der Horst

Standbeeld Louis Chevrolet onthuld in Zwitserse La Chaux-de-Fonds

b36fffe7013cc6bc7213950dc97899e58e3a1dfa.jpg
Donderdag werd ter ere van de auto-pionier Louis Chevrolet, mede-oprichter van het merk Chevrolet, een groot metalen kunstwerk onthuld in de Zwitserse stad La Chaux-de-Fonds. De aanbesteding voor het abstracte werk vond plaats op 11 november ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van het merk. Gisteren werd het door Dr. Thomas Sedran, President en Managing Director van Chevrolet Europe, officieel overgedragen aan de geboortestad van Louis Chevrolet.

“Chevrolet staat wereldwijd bekend als één van de meest iconische Amerikaanse automerken. De man die het merk ruim honderd jaar geleden oprichtte, bracht zijn eerste levensjaren hier in La Chaux-de-Fonds door. We zijn er trots op om eer te betonen aan onze Zwitserse afkomst en onze band met Louis Chevrolet’s geboorteplaats door dit unieke kunstwerk over te dragen aan de stad La Chaux-de-Fonds,” zei Sedran.

990fd7eb27b15b61afd4e6e232f2f7e45bd6525d.jpg
De buste van Louis Chevrolet, ontworpen door de kunstenaar Christian Gonzenbach uit Genève, is met een hoogte van ruim vijf meter en een gewicht van 8 ton het grootste in zijn soort. Het is vervaardigd uit gepolijst roestvrij staal. De sculptuur, met een glanzend metalen oppervlak dat zo glad is als glas, is gedurende twaalf maanden gegoten en gelast in een speciale gieterij in de Taiwanese hoofdstad Taipei.

De buitenkant van de 8 ton wegende sculptuur is vervaardigd van 71 platen hoogwaardig, roestvrij staal. Binnenin zorgt een raamwerk van metalen verbindingsstangen voor structurele stabiliteit. De onderkant van de stangen zorgt ook voor bevestiging aan het fundament van de sculptuur. Het geheel rust op een 28 centimeter hoog zwart voetstuk van massief beton en staat in het Parc de l'Ouest van La Chaux-de-Fond, een belangrijk Zwitsers centrum van de horloge-industrie.




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 4 oktober 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons