van der Horst

TAC Rally: Loix controleert na vier besttijden op rij

Loix-Miclotte
Loix-Miclotte
Krijgen we een heruitgave van de Rally van Haspengouw waarin Freddy Loix iedereen van het kastje naar de muur reed? Met vier besttijden op rij lijkt het er sterk op. De combinatie van de supersnelle Loix die daarenboven ook nog eens over het beste wapen beschikt resulteert in een niet te kloppen tandem indien ‘Fast Freddy’ gevrijwaard blijft van pech.
Schuiferkapelle, Ondank, Oosthoek en de Poelberg. Drie KP’s die viermaal moeten worden afgewerkt. Vier lussen van elk 43,93 km of in totaal 175,72 km tegen de klok. Het podium is voorzien om 21u vanavond.

Loix heeft na de eerste lus reeds een voorsprong van 44 seconden bijeen gesprokkeld en is dus exact 1 sec. per kilometer te snel voor de concurrentie die een verwoed duel uitvecht voor de overige ereplaatsen. Reeds tijdens de eerste KP over 14 km ontmoedigde Loix de concurrentie door Hermen Kobus, Paul Lietaer en de rest van het peloton reed op minimum 15 seconden te zetten.

Thuisrijder Paul Lietaer staat momenteel met de Subaru WRC S6 tweede, maar heeft maar een kleine marge op merkgenoot Bert Cornelis die zeer goed onderweg is. Ook David Bonjean (Skoda Fabia WRC), Vincent Verschueren (VW Polo S2000), Hermen Kobus (Ford Fiësta S2000), Kris Princen (Mitsubishi Lancer Evo X) en leider in Groep, Melissa Debackere (Peugeot 207 S2000) en Anthony Martin (Mitsubishi Lancer Evo 9) blijven mooi in de buurd van de snor. Het verschil tussen de tweede plaats van Lietaer en de negende van Martin bedraagt maar een halve minuut. En met een verraderlijk parcours als Tielt met gladde asfalt en veel grind op de baan, kan het vrij snel keren.

Dit kon Robert Droogmans aan den lijve ondervinden bij de Historics. Mister ‘Big attaque’ opende met een schitterende 18de chrono algemeen in zijn Ford Escort en was in felle strijd met merkgenoot Didier Vanwijnsberghe. Maar op Oosthoek ging Droogmans de boer op en moest opgeven.

De strijd bij de Juniors is ook hevig. Matthias Boon moest reeds in de eerste proef zijn Skoda R2 aan de kant zetten met een gebroken gasklep. Polle Geussens is na zijn zege in haspengous ook nu veruit de snelste in zijn Citroën C2 R2 Max en krijgt oppositie van Ghislain de Mevius, Sougnez, De Ridder en Tom Van Rompuy. 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 6 april 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons