van der Horst

Target Competition wil drie Seat Leon Cup Racer's inzetten

Seat Leon Cup Racer
Seat Leon Cup Racer
Het Zwitserse Target Competition gaf gisteren op zijn website aan met drie Seat Leon Cup Racer's te zullen aantreden in de nieuwe TC3 International Series. Het team uit Zuid-Tirol was dit jaar reeds actief in de Seat Leon Eurocup en blijft dat ook in 2015, met vier SEAT's. Target Competition is het vierde team dat zijn deelname bevestigt aan de nieuwe raceklasse die mikt op privérijders.
Alle drie de SEAT's waarmee Target-teammanager Andreas Gummerer volgend seizoen aan de start verschijnt maakten dit jaar reeds de dienst uit in de SEAT Leon Eurocup. "Het wordt beslist een bijzonder competitief kampioenschap, maar gezien onze ervaring met de wagen hebben we er alle vertrouwen in sterk voor de dag te zullen komen", aldus Gummerer. In de Eurocup scoorde Target Competition dit seizoen voornamelijk met Stefano Comini die drie zeges en een vierde plaats in de eindstand liet optekenen, de overige vier rijders speelden een eerder bescheiden rol.

Target Competition, met thuisbasis in het Duitssprekend gedeelte van Zwitserland (Bolzano), had als eerste team interesse in de klasse getoond en kreeg inmiddels het gezelschap van het Italiaanse Paolo Coloni Racing, het Zweedse WestCoast Racing en het Duitse Liqui Moly Team Engstler, terwijl het Onyx van Mike Earle eerder liet verstaan aan een Ford-project te werken.

Er van uit gaande dat elk deelnemend team drie wagens inzet, maakt dit  tot dusver vijftien wagens. Eerder stelde initiatiefnemer Marcello Lotti maximaal acht teams en vierentwintig wagens toe te zullen laten.

Foto: Target Competition



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 28 november 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons