van der Horst

Truck GP: Drie zeges voor Belgium Racing op Circuit Zolder

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
In een week waarin Dame Fortuna duidelijk meekeek over de schouders, scoorde Belgium Racing liefst drie overwinningen in evenveel wedstrijden. Op donderdag verdeelden Jan Lauryssen en Michael Cool de zeges in de Porsche Sprint Challenge Benelux, terwijl Lauryssen met teamgenoot Dylan Derdaele op zondag opnieuw mocht juichen na afloop van race 2 uit het Belcar Endurance Championship en uiteraard ook de Porsche Endurance Trophy Benelux.

Het kan verkeren”, lachte een opgeluchte Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls op zondagavond. “Het hele team was gebrand op een goed resultaat na de pech bij de Belcar-seizoensopener enkele weken geleden. Niets mooier dan zo dominant voor de dag te komen als deze week, met de zege in elke wedstrijd waarin we de start namen. Als kers op de taart, pakken Jan Lauryssen en Dylan Derdaele bovendien de kop in de tussenstand voor het Belgisch kampioenschap. Belgium Racing is op kruissnelheid!”

Porsche Sprint Challenge Benelux bij Truck GP op Circuit Zolder
Porsche Sprint Challenge Benelux bij Truck GP op Circuit Zolder
“De perfecte wedstrijd”, zo vat Jan Lauryssen aan de voet van het podium de Belcar-manche over 125 minuten in de marge van de Belgian Truck Grand Prix op Circuit Zolder samen. “Dylan nam een zeer sterke start, waarbij hij niet enkel de vanaf pole gestarte Audi verschalkte, maar ook in een mum van tijd autoritair de leiding greep. Ik heb vervolgens het werk kunnen afmaken waarbij we de druk op de concurrentie hielden met constante en snelle chrono’s. Niemand waagde zich aan een inhaalpoging, dat zegt genoeg. Een zege die deugd doet, dat staat buiten kijf. We slaan daarmee niet enkel terug na de pech bij de Belcar-openingsmanche, maar ook na een mindere kwalificatie. Door een zeer onsportieve actie van een concurrent, kon ik geen snelle tijd op de klokken zetten. Het gevolg was dat we pas vanaf de derde rij mochten starten, zeker geen representatieve positie in verhouding tot ons tempo. We hebben de concurrentie echter van antwoord gediend op de baan. Bovendien besloot ik om op donderdag ook deel te nemen aan de Porsche Sprint Challenge Benelux. Geen betere voorbereiding dan een wedstrijd en zo bleek, want ik won race 1, terwijl ik in race 2 als tweede over de meet kwam, na een start uit de pitlane. Een zeer positieve week waarin de resultaten voor zich spraken!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Geweldig hé! Je kan plannen maken zoveel je wil, maar aan het einde van de dag telt het resultaat op de piste”, vertelt Dylan Derdaele. “De jongens bij Belgium Racing werkten de afgelopen weken hard om Jan en mijzelf een nieuwe auto te geven. Het doet extra deugd om die onuitputtelijke ijver te bekronen met een algemene zege. We waren zeker niet de intrinsiek snelste wagen op de baan, maar ik denk dat Belgium Racing’s voorbereiding en strategie gekoppeld aan een foutloze race van Jan en mijzelf het verschil gemaakt heeft.”

Michael Cool kende op donderdag pech in de derde race van de Porsche Sprint Challenge Benelux, maar sloeg keihard terug in het vierde treffen later op de dag. “Ik ben enorm blij om op mijn thuiscircuit de allereerste zege van het seizoen te pakken. Ik voelde me goed in m’n vel en dat bleek ook uit mijn rondetijden. Met Jan op P2 konden we Belgium Racing bovendien de dubbel schenken!

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux vindt plaats op zaterdag 5 juli, in het voorprogramma van de 25 Hours Fun Cup op Spa-Francorchamps. Enkele dagen later, op 10 juli, staat in het Nederlandse Assen afspraak 5 en 6 van de Porsche Sprint Challenge Benelux op het menu.

Persbericht Belgium Racing Team




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 25 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons