van der Horst

Truck GP: Tweede pole op rij voor PK Carsport

Pole voor de PK Carsport Audi R8 LMS GT2
Pole voor de PK Carsport Audi R8 LMS GT2
Net zoals bij de vorige wedstrijd, de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship 2024, is het de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 die Peter Guelinckx deelt met vader en zoon Bert en Stienes Longin die zich van de pole positie verzekerde. De Audi hield op Circuit Zolder de Red Ant Porsche van Nico Verdonck en Dirk Van Rompuy af. Beste toerismewagen was de Audi RS3 LMS van Olivier Bertels en Nick Van Pelt.
  • Powercars
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Twee op twee dus voor PK Carsport, waarbij Peter Guelinckx deze wedstrijd terug paraat is. De Lamborghini van het team (Corten/Van Hooydonk/Thiers) zal bovendien vanaf de tweede rij starten, weliswaar na technische problemen. De stier Sant'Agata Bolognese zal de wedstrijd aanvatten naast Q1 Trackracing Porsche van Jan Ooms en Glenn Paenen. Rij drie kleurt volledig Porsche, waarbij de Belgium Racing Porsche van Derdaele/Lauryssen geflankeerd wordt door de YDM Racing-bolide van Yondem/Geussens.

PK Carsport - Lamborghini  Huracán Super Trofeo
PK Carsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
De PK Carsport Lamborghini Huracán Super Trofeo leek in bloedvorm, maar een defecte aandrijfas gooide roet in het eten. "Jeffrey was enorm snel onderweg", vertelt Christoff Corten aan Autosport.be. "Hij had al enkele ronden de snelste eerste sector laten optekenen, maar kwam vervolgens telkens verkeer tegen later in de ronde. Tijdens zijn laatste poging liet hij opnieuw een paarse eerste sector noteren, maar toen brak de aandrijfas plots richting de Thierry Boutsen Chicane. Jammer, want ik had echt vanaf de eerste rij willen starten. Vanaf P3 is er echter nog veel mogelijk, dus we gaan vechten met het mes tussen de tanden!"

VP-Racing - Audi RS3 LMS
VP-Racing - Audi RS3 LMS
In GTB kwam de pole opnieuw op naam van NGT Racing; Arthur Peters en Kenny Herremans starten in hun Porsche Cayman GT4 RS als 10e algemeen, één rij voor de BMW van Gary en Kenny Terclavers die nipt de duimen moest leggen voor de Audi van Bertels/Van Pelt. Ron Van de Water, die dit weekend solo in actie komt, start vanaf pole in de TB-klasse, terwijl vader en zoon Davy en Vincent Concents primus waren in TC.

De race over 125 minuten start morgen, zondag, om 12u10.

--- Uitslag Qualifying Belcar Endurance Truck GP 2024 (pdf) ---


Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 22 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons