van der Horst

Wijzigingen binnen WRC voor 2014

Sébastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R-WRC
De wereldraad van de FIA heeft enkele wijzigen doorgevoerd inzake het wereldkampioenschap rally 2014. Er worden geen kwalificaties meer gereden om de startorde van de eerste dag te bepalen en ook tijdens de tweede en derde dag van de rally wordt de rangorde op een andere manier bepaald.
  • De Swert Opticiens
De piloten zullen net als enkele seizoenen geleden starten volgen de rangschikking in de tussenstand voor het WK. Voor de eerste rally van het seizoen zal dit gebeuren volgen de eindrangschikking van 2013 en dus zal Ogier de eerste wagen op de baan zijn in de Monte Carlo, gevolgd door Neuville. Vanaf de tweede wedstrijd wordt dus de startorde bepaald door de tussenstand in het kampioenschap voor P1 en P2 piloten.

De resterende dagen tijdens de rally zullen ze starten volgens de tussenstand in P1 en P2, maar in omgekeerde volgorde. Langs deze weg pakt de FIA grotendeels de ruimte weg voor tactische beslissingen.

De Power Stage, waarbij de piloten respectievelijk drie, twee en een extra punten kunnen verdienen, moet worden verreden tijdens de laatste KP en moet minimum 10 km lang zijn.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 5 december 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons