van der Horst

William Macintyre vergroot voorsprong in Britse F4 na weekend in Silverstone

British F4 - Silverstone
British F4 - Silverstone
De wedstrijden in het Britse Formule 4 kampioenschap blijven elkaar in snel tempo opvolgen. Een week na de manche in Oulton Park stond met Silverstone een klassieker op de kalender. Jimmy Piszcyk klokte op vrijdag de snelste chrono in de kwalifcaties en zou ook de derde race op zondag winnen. Overige winnaars werden Josh Irfan en Noah Lisle.
  • Powercars
21 deelnemers verschenen aan de start, waaronder uiteraard ook Douwe Dedecker. De Limburger reed naar een zeventiende tijd op 7 tienden van de snelste man, Jimmy Pisczyk. Het toont nog maar eens aan hoe competitief het Britse F4 veld is.

De eerste race op zaterdag werd gewonnen door Josh Irfan, voor Macintyre en Pisczyk. Dedecker tikte aan als zestiende. 
Beter verging het onze landgenoot in de eerste race op zondag toen hij met een zesde plek opnieuw flink wat punten sprokkelde voor het kampioenschap. De zege ging naar Noah Lisle die daarmee de eerste rijder wordt die dit seizoen drie zeges weet te pakken. Douwe Dedecker mocht opnieuw mee naar het Rookie podium. Vanaf de pole wist Pisczyk de derde en laatste race te winnen waarmee hij prima zaken doet in de tussenstand. William Macintyre blijft evenwel leider, en diepte zijn voorsprong op Louis Sharp uit naar 27 punten.

Binnen ruim een maand treffen de piloten elkaar in Croft. Daarna volgen nog Knockhill, Donington en Brands Hatch.

Foto's: British F4



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 26 juni 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons