van der Horst

Zandvoort: Ontknoping Syntix Winter Endurance Kampioenschap

Circuit Park Zandvoort
Circuit Park Zandvoort
Op zaterdag 8 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Syntix Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Syntix Winter Endurance Kampioenschap 2013-2014. De strijd om de titel ligt nog geheel open en het aantal titelkandidaten is groot.
Minimaal puntenverschil
Met nog de nodige kampioenschapspunten op het spel, belooft de Syntix Final 4 een spannende race te worden. Niet alleen wordt de leidende positie gedeeld door twee snelle equipes, ook de achtervolgende teams hebben een minimale achterstand en daarmee nog een zeer reële kans op de wintertitel. Henk Thuis en Pim van Riet voeren met de Intrax Radical SR8 Sportscar het klassement aan. Zij delen de leidende positie met Burando-coureurs Luc en Max Braams (Las Moras Racing Renault Mégane). Beide teams hebben elk 20 punten en mogen tijdens de Syntix Final 4 geen fouten maken, want op slechts twee punten daarachter volgt het snelle duo Simon Knap en Bas van de Ven (MDM Metalak BMW 320d WTCC). Laatstgenoemde kan hiermee zijn huidige wintertitel prolongeren, terwijl ook Knap weet hoe het is om tot de laatste race te strijden om het kampioenschap. Ook de teams van MDM Frisia en Kevin Veltman Racing maken kans op het winnen van het kampioenschap.

Boeiend deelnemersveld
De inschrijflijst voor de Syntix Final 4 telt ruim dertig teams. In het Syntix Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto’s strijden in Divisie I. Naast de eerder genoemde Radical SR8 Sportscar en Renault Mégane Trophy, huisvest deze categorie ook krachtpatsers als de Porsche 997 GT3, Marcos Mantis en de krachtige Syntix Lamborghini Gallardo GT3 van NSC Motorsports.

In Divisie II strijden de rappe BMW 320d WTCC, BMW 330i, Subaru Impreza en Opel Astra OPC Cup. Spannend wordt het ook in Divisie III met auto’s als de Renault Clio Sport en BMW Compact. Divisie IV is het domein van breedtesport racers als de BMW E30 Cup en Porsche 944 Cup auto’s. Zij nemen het in de klasse op tegen diesel-aangedreven racewagens als de BMW 123d en SEAT Ibiza Cupra TDI.

Gratis toegang
Voor de Syntix Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op Parking A van het circuitterrein parkeren. Wel dienen zij rekening te houden met omleidingen, vanwege werkzaamheden aan de Burgemeester van Alphenstraat, nabij de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort. Het programma begint om 10.15 uur met de kwalificatie. De Syntix Final 4 start om 12.00 uur.



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 5 maart 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons