van der Horst

2011 kampioenenduo Beltoise/Pasquali herenigd op Sébastien Loeb Racing McLaren

In 2011 behaalden Anthony Beltoise en Laurent Pasquali de titel in het Franse GT kampioenschap op een Porsche van het Pro GT by Almeras team alvorens Beltoise deze prestatie in 2012 herhaalde maar nu aan de zijde van Henry Hassid. Het Sébastien Loeb Racing team is er nu in geslaagd het kampioenenduo van 2011 te herenigen als rijders voor één van hun McLaren’s in het Franse GT kampioenschap.
Het wordt een druk seizoen voor het jonge Sébastien Loeb Racing team; gisteren nog raakte bekend dat het team zijn ORECA LMP2 inzet in het ganse ELMS seizoen nadat de wagen eerder al een uitnodiging ontving voor de 24 uren van Le Mans. Ook de Franse Porsche Cup en de nieuwe  FIA GT Series staan op het programma; in dit laatste kampioenschap zet het Franse team twee McLaren MP4-12C in waarvan er één door de rallykampioen en teambaas zelve bestuurd wordt.
Ook in het GT Tour, het Franse GT3 kampioenschap zal het team aanwezig zijn  en ook daar wil het zijn twee McLaren’s aan de start brengen. Voor één wagen zijn de rijders dus nu gevonden, met Beltoise en Pasquali gaat het team bij zijn eerste deelname voor niet minder dan titel. Het GT Tour kampioenschap is dit jaar te gast op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens het Spa Euro Race weekend op 8 en 9 juni, de FIA GT Series komt dan weer naar het circuit van Zolder op 20 en 21 april.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 9 februari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons