van der Horst

24H Dubai: Voorbeschouwing Dunlop

Dunlop, een van de meest toonaangevende fabrikanten van hoge en ultra hoge prestatiebanden ter wereld, is blij dat het ook dit jaar zijn sponsoring van de 24 Uren van Dubai kan vernieuwen en verlengen. De Dunlop 24 Uren van Dubai is intussen aan zijn 8e editie toe. In die tijd groeide de endurancerace uit tot een vaste waarde op de internationale motorsportkalender die topteams uit verschillende categorieën naar het Verre Oosten brengt.

Professionele, semiprofessionele en amateurteams van over de hele wereld zakken naar Dubai af voor de race. In 2013 zullen maar liefst 82 teams aan de startlijn verschijnen van deze eerste internationale uithoudingsrace van het nieuwe jaar voor touringcars, GT's en 24H specials. De piloten komen uit meer dan 40 verschillende landen:  België, Nederland, Luxemburg, Tsjechië, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Saudi-Arabië, Zwitserland en de VAE uiteraard, maar ook uit Australië, Hong Kong, Japan, Nieuw-Zeeland, VS en Venezuela om er maar enkele te noemen.

In tegenstelling tot de 24 Uren van Le Mans - waar Dunlop het opneemt tegen andere bandenfabrikanten met banden die specifiek zijn afgestemd op de noden van elke wagen - plaatst de Dunlop 24 Uren van Dubai de bandeningenieurs voor een heel andere uitdaging. Alle teams worden namelijk uitgerust met hoogstaande Dunlop-banden van de nieuwste generatie. Zo strijden alle deelnemers met dezelfde wapens. Ook voor de 24-urenraces in Silverstone en Barcelona geldt hetzelfde principe en racen de piloten uitsluitend op Dunlop-banden.

3, 2, 1, ... Start!

Dunlop levert meer dan 5.000 banden voor de race in Dubai en voorziet bovendien een monteer- en onderhoudsdienst voor de teams. Niet alleen voor supercars zoals de Lamborghini Gallardo LP600, Porsche 997 GT3 R, Mercedes SLS AMG GT3, Ferrari 458 GT3, Aston Martin Vantage GT3, McLaren MP4-12 GT3, BMW Z4GT3, Audi R8, Dodge Viper SRT10 GT3 en Corvette C6R GT2, maar ook voor de iets meer bescheiden Renault Clio, Seat Leon, VW Golf en Citroën C2 die een even verbeten strijd leveren om de titel in hun klasse.

"We zijn enorm blij met ons succesvol partnerschap in Dubai", zegt Jean-Felix Bazelin, algemeen directeur bij Dunlop Motorsport. "We waren er van in het begin bij toen het acht jaar geleden allemaal begon. Het is dan ook fantastisch om te zien hoezeer dit evenement gegroeid is. Dat blijkt ook uit het enthousiasme waarmee piloten uit alle uithoeken van de wereld aan de meet verschijnen. De winnaars van 2012, het Abu Dhabi by Black Falcon-team (Khaled al Qubaisi, Sean Edwards, Jeroen Bleekmolen en Thomas Jäger) deden heel wat records sneuvelen: 628 rondes - maar liefst 20 meer dan IMSA Performance Matmut in 2010 - en een indrukwekkende snelste ronde in 2:01:921. Daarmee ligt de lat meteen zeer hoog voor de deelnemers van dit jaar!"

De Dunlop 24 Uren van Dubai vindt plaats op het 5,39 km lange Dubai Autodrome-circuit. Een van de meest moderne circuits ter wereld, maar ook een van de meest uitdagende met zijn pijlsnelle rechte stukken en technische bochten.

Goodyear Dunlop press




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 8 januari 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons