van der Horst

24H Nürburgring: Charles Weerts: "de gridwalk gaf mij kippenvel"

Daniel Harper, Max Hesse en Charles Weerts
Daniel Harper, Max Hesse en Charles Weerts
Als debutant meedoen aan de 24 uur van de Nürburgring is speciaal, maar daarbij ook het podium halen bij je eerste deelname, dat is niet voor velen weggelegd. Maar dat is wel het verhaal van Charles Weerts, die afgelopen weekend in een uiterst competitieve BMW M Team RMG M4 GT3 de Nordschleife trotseerde en veel lof kreeg van teamgenoten Daniel Harper en Max Hesse, ondertussen al routiniers in de Groene Hel. Na de race spraken wij met het jonge talent uit Aubel over zijn race, zijn ervaringen op de ring en vooral de volgende belangrijke race op zijn kalender: de 24 Hours of Spa
  • Dreamdrive
BMW M Team RMG - BMW M4 GT3
BMW M Team RMG - BMW M4 GT3
Charles Weerts: "Ik ben eerst en vooral blij dat ik mijn eerste 24 uur zonder kleerscheuren ben kunnen doorkomen. En dan nog direct op het podium eindigen, daar ben ik wel trots op. Natuurlijk is het wel een raar gevoel met die lange rode vlag periode, maar die was hetzelfde voor iedereen. We hadden een snelle wagen en met Dan (Harper) in de wagen hadden we misschien wel een kans op de overwinning. Ik heb natuurlijk geen kristallen bol, maar ik ben zeer tevreden over onze wedstrijd en vooral over het feit dat we geen fouten gemaakt hebben. Al hadden we hier meer kunnen halen."

BMW M Team RMG - BMW M4 GT3
BMW M Team RMG - BMW M4 GT3
Weerts heeft eveneens de wisselende weersomstandigheden moeten ondergaan en ook daar maakte hij indruk: "Ik was wel tevreden met mijn deel van het werk. Ik reed met de wagen toen het mistig begon te worden. Ik reed op dat moment in moeilijke condities op droge banden, dus het was wel uitdagend om de wagen op de baan te houden en uit te problemen te blijven. Ik was dan ook achteraf zeer tevreden dat ik die test heb doorstaan. "

Het publiek dat in grote getale aanwezig was op de Nürburgring
Het publiek dat in grote getale aanwezig was op de Nürburgring
Natuurlijk konden we niet anders dan vragen naar zijn eerste ervaring in deze iconische wedstrijd: "De eerste keer hier was een zeer speciaal gevoel, vooral op de grid. Er waren 240.000 mensen aanwezig dit weekend en eens op de grid kreeg ik echt kippenvel door de sfeer, iets wat mij normaliter nooit overkomt. Het was echt de eerste keer dat ik zo'n gevoel had, om daarna in een wagen te springen die voor de eerste plaats meevocht, dat was echt leuk om te doen."

Charles Weerts, Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor
Charles Weerts, Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor
Hiermee zit zijn eerste grote wedstrijd van de maand juni er op. Hoewel hij niet zal rijden in Le Mans, zal het er ook niet minder rustiger op worden voor de BMW-fabriekspiloot. Al is er nu nog één belangrijk doel voor Weerts: "Hoewel ik niet zal rijden, reis ik ook naar Le Mans met Max (Hesse), waar wij als reservepiloot klaarstaan, maar ook om promotie te maken voor BMW. Het zal voor mij ook druk genoeg worden, maar minder dan als ik zou moeten rijden. Maar het doel en de focus ligt nu op de 24 uur van Spa. Het is een droom van mij om die race te winnen. We zitten met een goede line-up met Sheldon van der Linde en Dries Vanthoor. En natuurlijk met WRT hebben we een team dat de race goed kent. We zullen ons best doen, maar we zullen nu even rusten en dan richten we al onze pijlen op Spa."

Foto's: Thomas Smets - SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op maandag 3 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons