van der Horst

24H Nürburgring: pole voor Max Hesse, nipt sneller dan Laurens Vanthoor

Daniel Harper, Max Hesse en Charles Weerts
Daniel Harper, Max Hesse en Charles Weerts
De Top Qualifying werd afgewerkt en het is de BMW M Team RMG van Daniel Harper, Max Hesse en Charles Weerts die vanop de pole zal starten. Harper wist zich eerst door Top Qualifying 1 te wurmen om dan het stuur over te geven aan Hesse. De Duitser versloeg Laurens Vanthoor in de Manthey EMA Porsche voor luttele vier tienden van een seconde.
BMW M Team RMG - BMW M4 GT3
BMW M Team RMG - BMW M4 GT3
Sinds 2020 is de hele kwalificatieformat gewijzigd waardoor we toch wel wat prominente namen in Top Qualifying 1 terugvonden. Gezien hierin alle BMW's aantraden, was het alle zeilen bijzetten voor het  Beierse merk. BMW M Team RMG met Harper en Rowe Racing #99 met Sheldon van der Linde wisten door te stoten, terwijl de Frikadelli Racing Ferrari van Nico Varrone de snelste tijd klokte.

Manthey EMA - Porsche 911 GT3-R (992)
Manthey EMA - Porsche 911 GT3-R (992)
In Top Qualifying 2 met nog zeventien wagens, zette Hesse de toon. Tijdens zijn eerste vliegende ronde was hij vier tienden sneller dan onze landgenoot Laurens Vanthoor, en niemand zou daar nog over gaan. Hiermee is Hesse de jongste polesitter ooit voor de 24 uur van de Nürburgring. Ricardo Feller (Scherer Sport PHX Audi #16) eindigde als derde, met naast hem de RED BULL TEAM ABT Lamborghini van Kelvin van der Linde. De top vijf werd vervolledigd door de tweede Scherer Sport PHX Audi met onder meer Frédéric Vervisch. De bolide van Dries Vanthoor start als zevende, terwijl de Falken Motorsports Porsche #33 van Alessio Picariello de top tien afrondt.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 31 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons