van der Horst

24H Series: Creventic zet 24H Paul Ricard op poten

Paul Ricard: Vrije trainingen in beeld gebracht (Deel 1)
Creventic houdt zich sterk voor 2015 een goed gevulde kalender en hopelijk dito deelnemersvelden te hebben. De Nederlandse organisatie maakte namelijk bekend vanaf komend seizoen de 24 Hours of Paul Ricard in te richten, een derde etmaalrace op het menu van de 24H Series. De vraag die rijst, is of er evenwel ruimte is voor dergelijk evenement op dat ogenblik van het seizoen.
  • Skylimit Events
De 24 Hours of Paul Ricard staan geprogrammeerd in het eerste weekend van juli en volgt volgens Creventic-frontman Gerrie Willems op vraag van de deelnemers. "Van teams en rijders hebben we heel wat verzoeken voor een race in Frankrijk gekregen en voor volgend jaar hebben we dit eindelijk kunnen realiseren." Voor de dubbele race rond de klok zal men overigens opteren voor de langste variant van het circuit in Zuid-Frankrijk. Met 5,861 kilometer asfaltlint zal de etmaalrace in één klap ook de langste ronde tellen op de 24H Series-kalender.

De kalender voor 2015 telt naast drie etmaalraces (Dubai, Barcelona en Paul Ricard) ook evenveel 12-uurs races (Mugello, Zandvoort en Hongarije). "Met een totaal van zes wedstrijden voor onze 24H SERIES hebben we echt een prachtig programma", sluit Gerrie Willems af.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 20 mei 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons