van der Horst

24H Zolder: Geen Supersonic Festival dit jaar

24H Zolder: De eerste uren van de wedstrijd
Nadat de tweede editie van het Super Sonic Festival vorig jaar nog een kleine 20.000 feestvierders naar Circuit Zolder lokte, is dit jaar de belissing gevallen om het festival niet te laten plaatsvinden. De tenten worden alleszins niet in het kader van de etmaalrace te Circuit Zolder opgezet en hoogstwaarschijnlijk slaat het festival dit jaar zelfs gewoon een editie over. Super Sonic Festival wil op termijn een evenement worden dat over twee dagen loopt en daar was in het kader van de 24 Hours of Zolder geen ruimte voor.
De tandem Super Sonic Festival-24 Hours of Zolder lokte in het verleden reeds veel reactie uit waarbij de commentaren grofweg waren onder te verdelen in twee groepen. Een hele resem mensen gaf aan voor het evenement te zijn in Limburg, maar een grote groep (meestal de doorwinterde autosportfan) zei de combinatie van dance-festival en etmaalrace niet te kunnen smaken.

24H Zolder: De finish en de podia
Voor de editie 2013 van de 24 Hours of Zolder stelt het probleem of een festival thuishoort in het kader van een autosportwedstrijd op een relatief klein circuit als Circuit Zolder zich hoegenaamd niet, want organistor Star Events wil zich op langere termijn focussen op één van de grootste evenementen te worden in Limburg en daarbij hoort een set-up verspreid over twee dagen. "Een vergunning hiervoor geven ligt moeilijk", gaf Circuit Zolder aan via hun Facebook pagina en dus lijken de wegen van Circuit Zolder en Star Events zich hier te scheiden.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zaterdag 6 juli 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons