van der Horst

4H Abu Dhabi: Twee op twee voor United Autosports

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
Voor een tweede dag op rij stond er geen maat op de United Autosports Oreca van Josh Pierson en Paul di Resta. Het Amerikaans/Schots duo nam vanaf de start het heft in handen en hield wederom een ronde voorsprong over op de Nielsen Racing Oreca van Rodrigo Sales, Ben Hanley en Matt Bell, die al sinds gisteren zeker waren van de titel. Ook in de andere klassen werden de tickets uitgedeeld. Gezien United Autosports officieel ook geen punten scoorde dit weekend, eindigde Nielsen Racing team ook met alle beschikbare punten achter hun naam.
Graff - Oreca 07 Gibson
Graff - Oreca 07 Gibson
Derde in de uitslag werd de Graff Oreca van David Droux, Eric Trouillet en Sebastien Page, die hiermee de winst en de titel in LMP2 Am pakte. Het Franse team moest daarvoor nog vechten met High Class Racing, maar zij kenden hun problemen tijdens deze race, ondermeer toen ze in aanraking kwamen met de DKR Engineering Duqueine en zo pas als vijfde over de meet bolden.

G-Drive Racing by Graff - Ligier JS P320 Nissan
G-Drive Racing by Graff - Ligier JS P320 Nissan
LMP3 had misschien wel het verhaal van de dag. Gisteren moest de G-Drive Racing by Graff Ligier opgeven door een brand, vandaag stond de wagen op het hoogste schavot van het podium en bezorgde zo teambaas Roman Rusinov zijn eerste succes in deze klasse. Fabrice Rossello, Xavier Lloveras en Viatcheslav Goetak hielden aan de meet tien seconden over op de CD Sport Ligier van Christophe Cresp, Steven Palette en Antoine Doquin. Hiermee pakken deze laatsten ook de titel en tevens het ticket voor Le Mans. Het podium werd vervolledigt door de zusterwagen van het team.

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Het Yas Marina Circuit moet de Porsche precies goed liggen, want na gisteren pakte ook vandaag Alfred Renauer, Robert Renauer en Ralf Bohn de overwinning. Het werd zelfs een dubbel voor Herberth Motorsport, waarbij Antares Au/Klaus Bachler/Yifei Ye net achter de zusterwagen eindigde. De derde plaats ging naar de Garage 59 McLaren van Alexander West/Frank Bird/Marvin Kirchhofer. De titel zelf ging naar Inception Racing met Brendan Iribe, Ollie Millroy en Ben Barnicoat. Het team eindigde als zesde zondag en hield maar twee schamele punten over op de gebroeders Renauer en Bohn. De SPS Automotive Mercedes an Valentin Plerburg, John Loggie en Mikael Grenier pakte zijn derde winst en tevens de titel in de Am-klasse.

Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 20 februari 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons