van der Horst

4H Imola: Sarah Bovy keert na afwezigheid terug met pole

Iron Dames - Porsche 911 GT3-R LMGT3
Iron Dames - Porsche 911 GT3-R LMGT3
Vorige week moest Sarah Bovy de CrowdStrike 24 Hours of Spa aan zich voorbij laten gaan vanwege een hersenschudding die ze een week eerder opliep in Watkins Glen. De Brusselse had echter niet lang nodig om weer in het ritme te komen. In de Iron Dames Porsche pakte ze zaterdag namelijk de pole voor de 4 Hours of Imola in de European Le Mans Series. Bovy versloeg daarbij Derek DeBoer in de Racing Spirit of Léman Aston Martin en Hiroshi Hamaguchi in de Iron Lynx Lamborghini.
  • Dreamdrive
Voor de algemene pole kregen we een serieuze tweestrijd, waar Charles Milesi voor Panis Racing als beste uitkwam. In de slotfase van een onderbroken kwalificatiesessie wist de Fransman Alex Lynn van Algarve Pro Racing te verslaan, terwijl Felipe Drugovich de Oreca van Vector Sport naar de derde plaats piloteerde. In de LMP2 Pro-Am-klasse ging de pole naar een dominante Giorgio Roda. De Italiaan voor Proton Competition versloeg met verve Rodrigo Sales (Richard Mille by TDS Racing) en François Perrodo (AF Corse).

In de LMP3-klasse ging de snelste tijd naar de DKR Engineering Duqueine, met dank aan Wyatt Brichachek. De Amerikaan versloeg daarbij Oscar Tunjo, uitkomend voor WTM by Rinaldi Racing in een andere Duqueine. Dat deze bolide in vorm was, bleek uit het feit dat de beste Ligier - Gael Julien voor RLR Msport - al een halve seconde moest toegeven en op de derde plek eindigde.

Nu is het aftellen naar de race, die om 11:30 uur van start gaat.

Foto: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zondag 7 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons